Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αρνούνται να κάνουν μάθημα σε «γιαπί»

Διαμαρτυρία των μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών του Καπετανάκειου Σχολείου

Μια δυναμική πορεία από το σχολείο τους προς το Δήμο πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές του Καπετανάκειου Σχολείου (1ο Γυμνάσιο - Λύκειο) στο Ηράκλειο, μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς, ζητώντας να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες αναστήλωσής του. Δήμος και Περιφέρεια ανταλλάσσουν το μπαλάκι της ευθύνης για το ότι δεν έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες στο σχολείο.

Και από τη συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται η ανάγκη για σύγχρονα ασφαλή σχολεία με ευθύνη του κράτους αλλά και οι ευθύνες των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που δέχτηκαν την απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη των σχολικών μονάδων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε κλιμάκιο δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στο Δήμο Ηρακλείου, εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου Μανώλη Συντυχάκη.

Εδώ και 5 χρόνια, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Καπετανάκειου σχολείου καλούνται να κάνουν μάθημα μέσα σε γιαπί. Στις αίθουσες προκάτ, όπου έχουν τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στεγάζονται επί της ουσίας οι μαθητές, ενώ δίπλα τους γίνονται οικοδομικές εργασίες. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί, από τη μία, σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και, από την άλλη, διαμορφώνει αδύνατες συνθήκες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Στους Αμπελόκηπους

Διεκδικώντας να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ανέγερση σχολείου στο χώρο του πάρκου ΚΑΠΑΨ στους Αμπελόκηπους, η Ενωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος Αθήνας και άλλοι φορείς της περιοχής προχωρούν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο. Ζητούν από τον ΟΣΚ να επισπεύσει τη διαδικασία απαλλοτρίωσης των 6 στρεμμάτων και να καταθέσει το ποσό για να χτιστεί το 58ο Γυμνάσιο - Λύκειο και από το Δήμο Αθήνας να ξεκινήσει αντίστοιχη διαδικασία για άλλα 3 στρέμματα προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ