Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Μαθητές στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των μαθητών του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς στις σχολικές καθαρίστριες, που παραμένουν απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξέφρασε το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του σχολείου.

Το 15μελές συνεδρίασε την προηγούμενη βδομάδα και πήρε πρωτοβουλία να εκδώσει σχολική εφημερίδα (όρισε μάλιστα και συντακτική επιτροπή) ώστε όλοι οι μαθητές να εκφράζουν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα ταλέντα τους και να δώσουν ζωντάνια στο σχολείο τους.

Παράλληλα, οι μαθητές συζήτησαν για πρόβλημα των σχολικών καθαριστριών που παραμένουν απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Μίλησαν για το ρόλο των διευθυντών των σχολείων που δηλώνουν αναρμόδιοι για το θέμα, αλλά και για το ρόλο όλων εκείνων που στήριξαν τον «Καλλικράτη» και που συνεχίζουν να στηρίζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που τσακίζουν τους εργαζόμενους. Αποφάσισαν δε, να ξανασυνεδριάσουν για να πάρουν πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να αποφασίσουν δράσεις στήριξης του αγώνα των καθαριστριών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ