Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
«Απογειώθηκε» ο Λαβινελί

Στο πλέον ιδανικό μέρος βρήκε την ευκαιρία ο Γάλλος Ρενό Λαβινελί να πιστοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο ότι δικαίως θεωρείται το σπουδαιότερο όνομα του επί κοντώ αυτή τη στιγμή και ένας απ' τους καλύτερους αθλητές του αγωνίσματος μέχρι σήμερα. Συμμετέχοντας στο διεθνές μίτινγκ επί κοντώ του Ντόνετσκ με διοργανωτή μάλιστα τον Σεργκέι Μπούμπκα ο οποίος έχει σφραγίσει την εξέλιξη του αγωνίσματος για μια δεκαετία περίπου, ο Λαβινελί του πήρε το παγκόσμιο ρεκόρ στο κλειστό στίβου με άλμα στα 6,16μ., καταρρίπτοντας το 6,15μ., που κράταγε από τις 21 Φλεβάρη του 1993.

Μάλιστα, ουσιαστικά το άλμα του Γάλλου είναι το καλύτερο όλων των εποχών στην ιστορία του επί κοντώ, αφού ξεπέρασε και το παγκόσμιο στο ανοικτό που είναι 6,14μ. (πάλι του Μπούμπκα) με το αγώνισμα να κατέχει το παράδοξο του μεγαλύτερου ρεκόρ στο κλειστό απ' ό,τι στο ανοικτό. Τυπικά, όμως, ακόμα το ρεκόρ ανήκει και αυτό στον Σεργκέι Μπούμπκα (απ' τις 31/7/1994), αφού η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Στίβου ξεχωρίζει τα ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο ρεκόρ επιστρέφει σε γαλλικά χέρια μετά από 30 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα το 5,91μ. του επίσης σπουδαίου επικοντιστή Τιερί Βινιερόν.

Ο 28χρονος Ρενό Λαβινελί πρωταγωνιστεί την τελευταία πενταετία στο αγώνισμα του επί κοντώ, έχοντας συνεχώς εξέλιξη, πρωταγωνιστώντας σε κάθε διοργάνωση που έχει συμμετάσχει απ το 2009 που κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στο Ευρωπαϊκό κλειστό του Τορίνο μέχρι την καλύτερη (μέχρι το περασμένο Σαββατοκύριακο) επίδοσή του, το 5,97μ. των Ολυμπιακών του Λονδίνου (2012). Στο μίτινγκ μετείχαν και ο Κώστας Φιλιππίδης με την Νικόλ Κυριακοπούλου, ωστόσο έδειξαν κουρασμένοι και οι δυο και τα άλματα δεν τους βγήκαν. Ο πρώτος είχε καλύτερη επίδοση στο 5,66μ., ενώ η δεύτερη έμεινε στα 4,42μ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org