Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών στο Κερατσίνι

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στην εισαγγελία Πειραιά

Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών στη χτεσινή συγκέντρωση
Μαζική ήταν η συμμετοχή μαθητών στη χτεσινή συγκέντρωση
Ενάντια στον αυταρχισμό, στην πολιτική που στέλνει στα δικαστήρια μαθητές που διεκδικούν, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στον Πειραιά. Συγκεντρώθηκαν στην εισαγγελία και απαίτησαν, με όρους αγωνιστικής διεκδίκησης, να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία ενάντια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές από το συγκεκριμένο σχολείου κλήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την κατάληψη του σχολείου τους τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ τους ζητήθηκε να κατονομάσουν και άλλους συμμαθητές τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Από την πρώτη στιγμή, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές καταδίκασαν τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων, που έρχεται να προστεθεί στις προσπάθειες τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος.

Η Ενωση Γονέων Κερατσινίου και άλλες Ενώσεις Γονέων του Πειραιά, η ΕΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μαθητές από το 2ο Λύκειο Κερατσινίου και άλλα σχολεία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου, εκπρόσωποι του Σωματείου της Ζώνης και των συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά καταδίκασαν την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που αγωνίζονται. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους μαθητές η βουλευτής Διαμάντω Μανωλάκου, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν σε συνάντηση με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πειραιά, ο δεύτερος τους ζήτησε να συντάξουν υπόμνημα με το αίτημά τους προς την εισαγγελία και από την πλευρά του δεσμεύτηκε για παύση της διαδικασίας.

Την παρουσία εκατοντάδων μαθητών στη χτεσινή κινητοποίηση χαιρετίζει η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ. Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων, η δέσμευση του προϊσταμένου της εισαγγελίας «ήρθε μέσα από τις μαζικές οργανωμένες κινητοποιήσεις μαθητών και γονιών» και «αποδεικνύει τη δύναμη που έχει ο συλλογικός αγώνας. Κανένας μαθητής δεν άφησε μόνους τους συμμαθητές του που διώκονταν επειδή πάλεψαν ενάντια στο νομοσχέδιο για το "νέο σχολείο", για τη μόρφωση και τη ζωή που αξίζει στη νεολαία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μαζικές διαδηλώσεις απαντούν οι μαθητές στις εισαγγελικές πιέσεις(2011-10-14 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Λάρισα(2011-10-01 00:00:00.0)
Εισαγγελική παρέμβαση τρομοκράτησης των μαθητών(2009-10-17 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να σταθούν αποφασιστικά στο πλάι των μαθητών(2007-10-31 00:00:00.0)
Ακλόνητοι συνεχίζουν οι μαθητές(1999-12-15 00:00:00.0)
Εντείνεται ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία(1999-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ