Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ ΓΙΑ ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Ζητά «δράση» με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα»

«Τώρα είναι ώρα για δράση», δήλωσε χτες ο Μάικλ Κίρμπι, επικεφαλής της Επιτροπής του ΟΗΕ που συνέταξε έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη ΛΔ Κορέας και διαπιστώνοντας «απερίγραπτες φρικαλεότητες», προσφέρει νέο πρόσχημα για τις πολύμορφες παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστών (και) στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σε χτεσινές του δηλώσεις, μετά από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Κίρμπι σημείωσε ότι η κατάσταση απαιτεί την «προσοχή της διεθνούς κοινότητας», τονίζοντας: «Τώρα η διεθνής κοινότητα γνωρίζει... Δε θα υπάρξει δικαιολογία για αποτυχημένη δράση λόγω άγνοιας».

Η επιτροπή του ΟΗΕ καταγράφει μια μακροσκελής λίστα «εγκλημάτων» επικαλούμενη -σύμφωνα με το BBC- μαρτυρίες «αποστατών». Βέβαια, το αν και πόσο ο ΟΗΕ ανησυχεί και δρα αληθινά για τα ανθρώπινα δικαιώματα μπορούν να το διαπιστώσουν όσοι θυμηθούν τα αποτελέσματα που είχαν μια σειρά «ειρηνευτικές» επεμβάσεις που έγιναν με την ομπρέλα του ΟΗΕ στρώνοντας το έδαφος (ακόμα) και για το αιματοκύλισμα λαών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την απρόσκοπτη δράση των μονοπωλίων.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο ή δικαστήριο του ΟΗΕ.

Σε δήλωσή της, η κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας αναφέρει ότι «ακόμα μια φορά, η ΛΔ Κορέας ξεκαθαρίζει πως η "παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων" που καταγράφεται στην υποτιθέμενη "έρευνα" δεν υπάρχει στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ