Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Συγκέντρωση αύριο για τις εξελίξεις στον κλάδο της Χαλυβουργίας

Στην πλατεία Ηρώων στις 6 μ.μ. καλούν συνδικάτα και φορείς της περιοχής

Συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 19/2 στις 6 μ.μ. συνδικάτα και φορείς της περιοχής, με αίτημα να ανακληθούν οι εκατοντάδες διαθεσιμότητες στη «Χαλυβουργική» και να μην περάσουν τα νέα σχέδια του Μάνεση στη «Χαλυβουργία Ελλάδας».

Στην κινητοποίηση καλούν το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου και η Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας.

Από χτες Δευτέρα, η «Χαλυβουργική» έβαλε σε διαθεσιμότητα έξι βδομάδων τους 200 από τους 263 εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Ελευσίνας, επικαλούμενη την κρίση και το υψηλό ενεργειακό κόστος. Οι εργαζόμενοι εισπράττουν πλέον μόνο το 50% των αποδοχών τους και ένα 10% από τον ΟΑΕΔ. Με τα ίδια επιχειρήματα, η «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο κάλεσε χτες το σωματείο των εργαζομένων, για να τους ενημερώσει ότι αύριο θα καταθέσει αίτημα για ομαδικές απολύσεις, αν δεν υπάρξει διευθέτηση για το ενεργειακό κόστος. Στον Ασπρόπυργο έχουν απομείνει 108 εργαζόμενοι.

Σε κοινή ανακοίνωση για την αυριανή κινητοποίηση, τα συνδικάτα και οι φορείς αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Οι βιομήχανοι του κλάδου αφού θησαύρισαν από την καπιταλιστική ανάπτυξη, σήμερα μας ζητάνε να μοιραστούμε τα βάρη της κρίσης, λες και μοιραζόμασταν τα πλούτη τους τις καλές μέρες.

Οι εργοδοτικές πλειοψηφίες σε ΠΟΕΜ, Εργατικό Κέντρο και ΓΣΕΕ μαζί με τους Δημάρχους και την Περιφέρεια, μας καλούν να αγωνιστούμε για φθηνό ρεύμα για τους βιομηχάνους "για να σωθούν τα εργοστάσια". Ξέρουμε όλοι ότι όποιες μειώσεις γίνουν στο ρεύμα των βιομηχανιών, τα μονοπώλια, που ελέγχουν τον τομέα ενέργειας, θα μετακυλήσουν το κόστος στο δικό μας ρεύμα. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών».

Χτες, οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική» έκαναν 3ωρη στάση εργασίας. Αργά το μεσημέρι, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όπου κυριάρχησε το θέμα της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τους βιομήχανους του κλάδου.

Το ίδιο θέμα τέθηκε και στον Αντ. Σαμαρά, στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για την μείωση της γραφειοκρατίας. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρωθυπουργός είπε: «θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα αλλά όχι σήμερα», ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι το συμβούλιο βιομηχανίας ασχολείται με το θέμα. Για σήμερα, έχει εξαγγελθεί πανθριασιακή στάση εργασίας και στις 11 π.μ. συγκέντρωση στην πύλη της «Χαλυβουργικής». Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ