Τρίτη 18 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εργοδοτικό έγκλημα το νέο «ατύχημα» στη ΔΕΗ

Για «νέο εργοδοτικό έγκλημα» κάνει λόγο το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων Ενέργειας (ΣΕΕΕΝ), με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε την Παρασκευή 14/2, στο Λιγνιτικό Κέντρο ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ), στην Πτολεμαΐδα.

Νεκρός είναι ένας 56χρονος υπάλληλος στον τομέα περιβάλλοντος της επιχείρησης, που πνίγηκε στην προσπάθειά του να τραβήξει αυτοσχέδια πλωτή εξέδρα από την τεχνητή λίμνη, σε πάρκο που έχει κατασκευάσει η ΔΕΗ δίπλα στο ΛΚΔΜ. Το ΣΕΕΕΝ καταγγέλλει ότι η λίμνη δεν ήταν περιφραγμένη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων, το συγκεκριμένο σημείο χαρακτηριζόταν «παγίδα», κάτι που οι συνάδελφοι το ανέφεραν ώστε να αποκατασταθεί.

Το κλαδικό Συνδικάτο καταγγέλλει ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί, εξαιτίας του λιγότερου προσωπικού και της εντατικοποίησης της εργασίας, της αύξηση του δουλεμπορίου, της αβεβαιότητας και του άγχους, της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους στις εργολαβίες που εργάζονται για τη ΔΕΗ. «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και του ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και όσοι την στηρίζουν», καταλήγει το ΣΕΕΕΝ.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ