Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κείμενο στήριξης του ΚΚΕ από 246 συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς

«Ισχυρό ΚΚΕ παντού στις ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα, εδώ και η προοπτική».

Αυτό δηλώνουν 246 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για συνδικαλιστές, κατά κύριο λόγο εκλεγμένους σε προεδρεία και σε ΔΣ Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ υπογράφοντας το παρακάτω κείμενο:

«Eμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, έχουμε επιβεβαιώσει μέσα από την πείρα της ζωής μας ότι δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, βάσανο της λαϊκής οικογένειας, που να μην έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο της ΕE που να μην έχει γίνει αποδεκτό, που δεν έχει υλοποιηθεί στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης από Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Ο ρόλος της ΕΕ είναι πρωταγωνιστικός στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο, στη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, στην προώθηση του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Το "νέο σχολείο", που διαστρεβλώνει το επιστημονικό περιεχόμενο της μόρφωσης, τα νέα σχολικά βιβλία, τα προγράμματα, όλα βασίζονται σε κατευθύνσεις της ΕΕ.

Επιβεβαιώνεται από τα πράγματα ότι δεν επιδιώκουν ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Φτιάχνουν το σχολείο που θα εκπαιδεύει τους εργαζόμενους των 300 ευρώ, δούλους του 21ου αιώνα. Θέλουν εκπαιδευτικούς "να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, με επιχειρηματικό πνεύμα" όπως επίσημα δηλώνουν.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Οταν όλες οι άλλες δυνάμεις μάς έταζαν λαγούς με πετραχήλια, όταν μας καλωσόριζαν στον παράδεισο της ΕΕ και του ευρώ, ήταν το ΚΚΕ η μόνη πολιτική δύναμη που με συνέπεια και σταθερότητα πήγε ενάντια στο ρεύμα. Αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕE, εναντιώθηκε στις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, στις καταστροφικές συνέπειες αυτής της στρατηγικής.

Σήμερα, που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι η ΕΕ είναι όπλο και οχυρό των καπιταλιστικών ομίλων, υπάρχουν δυνάμεις που επιχειρούν και πάλι να μας εξαπατήσουν, λέγοντας ότι η ΕΕ τάχα μπορεί να μεταμορφωθεί, να γίνει φιλολαϊκότερη!

Καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιες δυνάμεις! Μας εξαπατούν με τα ίδια φθαρμένα επιχειρήματα. Το δρόμο της "αριστερής παραπλάνησης" τον δοκιμάσαμε χρόνια και βρίσκεται ο λαός μας ήδη με την πλάτη στον τοίχο. Είναι ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας. Επιτυχημένος για το κεφάλαιο, καταστροφικός για το λαό.

Η ΕΕ δεν εξανθρωπίζεται!

Εχουμε πια πείρα! Είδαμε δεκάδες κυβερνήσεις στην ΕΕ και στη χώρα μας να εναλλάσσονται αφήνοντας άθικτη την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων. Η ζωή μας όμως πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Η πιο βαθιά καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημαίνει σήμερα καταδίκη της ΕΕ, μαζί και των κομμάτων που την εξωραΐζουν. Διαφορετικά, θα αλλάζουν κυβερνήσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα και τα Μνημόνια Διαρκείας θα μένουν.

Λύση υπάρχει! Βρίσκεται στην πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, κυρίαρχο και αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Σήμερα, πέρα από κάθε επιφύλαξη, παίρνουμε θέση με το ΚΚΕ, παλεύουμε για την αποφασιστική ενίσχυσή του!

Ισχυρό ΚΚΕ σήμερα σημαίνει ισχυρή μαχητική αντιπολίτευση στη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Σημαίνει ισχυρό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οχυρό και ελπίδα του λαού.

Για να την παρεμποδίσουμε την αντιλαϊκή επέλαση, να την ανατρέψουμε στη συνέχεια.

Στηρίζουμε το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία που ονειρευόμαστε, την κοινωνία που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, όπου η εκπαίδευση κι ο εκπαιδευτικός μπορούν να συναντηθούν με την πραγματική τους αποστολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ