Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά άμεσα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον υπουργό Παιδείας

Από τη χτεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Παιδείας
Από τη χτεσινή συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Παιδείας
Αμεσα μέτρα για την πολύπλευρη στήριξη των σεισμόπληκτων μαθητών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Χτες το μεσημέρι, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα και τους Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας, συναντήθηκε, κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, με τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά. Η Αλ. Παπαρήγα παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα με τα αιτήματα του ΚΚΕ, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες και επείγουσες ανάγκες, παίρνοντας υπόψη την κατάσταση των σχολικών μονάδων, τις καθυστερήσεις στα σχολικά μαθήματα, καθώς επίσης και τα προβλήματα (οικονομικά, στέγης κλπ.) που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής και επιδρούν στην κατάσταση των μαθητών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα, έτσι ώστε οι μαθητές της Γ' Λυκείου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση). Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα. Να υπάρχει η μέριμνα έτσι ώστε στις υποδομές, που θα στεγάσουν άμεσα τους μαθητές, να προβλεφθούν χώροι μελέτης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης και δημιουργικής δραστηριότητας των μαθητών.

Τα αιτήματα με βάση το υπόμνημα που παρέδωσε το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ διεκδικεί συγκεκριμένα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές:

  • Αμεσα να ρυθμιστεί ότι οι μαθητές της Γ' Λυκείου, από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, δεν θα δώσουν πανελλαδικές και θα εισαχθούν με ειδικό καθεστώς (π.χ. ποσόστωση) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α' Λυκείου στο νομό με τράπεζα θεμάτων.
  • Να ρυθμιστεί η διαδικασία προαγωγής των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο νομό, με συγκεκριμένες διευκολύνσεις, βάσει της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί, χωρίς παράταση του διδακτικού έτους και χωρίς περικοπή των πασχαλινών διακοπών.
  • Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο εποπτικοί, από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία.
  • Να προχωρήσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τα πέντε νέα σχολικά συγκροτήματα στο νομό, με πλήρη και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
  • Να αρθεί η κατάργηση του ΟΣΚ και να υπάρξει αναβάθμιση και στελέχωσή του, ώστε να παίξει το ρόλο του.
  • Να υπάρξουν μέτρα στα σχολεία και το οδικό δίκτυο και να διασφαλιστεί η ασφαλής μεταφορά των μαθητών.
  • Να αρθούν οι διαθεσιμότητες σε εκπαιδευτικούς, φύλακες και επιστάτες για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.
  • Να παρθούν μέτρα για επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης του σεισμού στα σχολεία και να γίνουν ανάλογες ασκήσεις.
  • Να στηριχθούν ψυχολογικά οι μαθητές και να παρθούν μέτρα για κατασκηνώσεις και δωρεάν διακοπές μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ