Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ
Αντιδράσεις από φοιτητικούς συλλόγους

Αμεση επαρκή κρατική χρηματοδότηση ώστε να διασφαλίζεται η δωρεάν ποιοτική σίτιση για κάθε φοιτητή και να σταματήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Λέσχη απαιτούν με ψηφίσματά τους 16 φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι σύλλογοι φοιτητών Ηλεκτρολόγων / Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Γερμανικού, Ιταλικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Θεολογίας, Ποιμαντικής, Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Χημικού και Φυσικού καταγγέλλουν το ρόλο των πρυτανικών αρχών που παρέδωσαν τη λειτουργία της Λέσχης σε ιδιώτη με την υπογραφή σύμβασης που προβλέπει αντίτιμο για τη σίτιση των φοιτητών και έχει επιβάλει έλεγχο ώστε να αποκλείει από το δικαίωμα της σίτισης τους φοιτητές που για ποικίλους λόγους δεν έχουν πάρει κάρτα σίτισης.

Υιοθετώντας σχετικό ψήφισμα του ΜΑΣ, οι σύλλογοι μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «η ιδιωτικοποίηση της Λέσχης με τα ανάλογα αποτελέσματα που έχει για τη ζωή των φοιτητών, που στενάζουν κάτω από τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής και δυσκολεύονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, είναι ένα από τα πολλά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την πολιτική της κυβέρνησης, με σκοπό να εξασφαλίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα πανεπιστήμια, να έρθει η Ανώτατη Εκπαίδευση συνολικά στα μέτρα των μονοπωλίων. Εξέλιξη όμως που ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Το πρόβλημα της λέσχης δεν το δημιουργούν οι φοιτητές που σιτίζονται χωρίς κάρτα σίτισης. Μετά τη συνειδητή υποβάθμιση της ποιότητας της Λέσχης, προβάλλεται η ιδιωτικοποίηση ως "αναγκαίο κακό". Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε εταιρεία, έτσι και η ανάδοχος της σίτισης, έχει ως μοναδικό σκοπό την αύξηση των κερδών της, πράγμα που εξασφαλίζεται μόνο με την επιβολή αντιτίμου, τον περιορισμό των δικαιούχων κ.λπ.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια των πρυτανικών αρχών και του ΔΣ της Λέσχης να στρέψει ένα κομμάτι των φοιτητών απέναντι σε άλλο, προκειμένου να εξασφαλίσει το δικαίωμα του κάθε επιχειρηματία να κερδίζει, επενδύοντας σε παροχές απέναντι στους φοιτητές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα δράσης για τη φοιτητική μέριμνα και το κόστος σπουδών(2024-03-20 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη δωρεάν σίτιση στη φοιτητική λέσχη(2023-12-07 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη δωρεάν σίτιση και παρέμβαση στη φοιτητική λέσχη(2023-10-12 00:00:00.0)
Το δικαίωμά τους στη δωρεάν σίτιση διεκδικούν οι φοιτητές(2022-05-04 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του ΑΠΘ(2018-09-28 00:00:00.0)
Είναι δικαίωμα των φοιτητών η δωρεάν σίτιση(2009-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ