Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΑΜΑ
Να λειτουργήσει επιτέλους το Κέντρο Υγείας

Ο Γιάννης Πατσιλινάκος απαιτεί να γίνει πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης

Δυο χρόνια έχουν περάσει από την μέρα που τέσσερα αρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης εξαναγκάστηκαν, κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων, του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων, να εξαγγείλουν τη δημιουργία Ειδικού Κέντρου Υγείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που θα εξασφάλιζε τόσο την άμεση αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων, όσο και εκτάκτων περιστατικών της πόλης. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, όπως και τόσες άλλες, έμεινε στα χαρτιά.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος απαιτεί την άμεση υλοποίηση αυτής της απόφασης, καθώς όπως τονίζει σε δήλωσή του: «Μια σειρά από επικίνδυνες χρήσεις χρόνια τώρα ταλανίζουν την πόλη μας. Εδώ και αρκετά χρόνια ο Δήμος Περάματος αγωνίζεται να υπάρξει στην περιοχή του δήμου μας και ιδιαίτερα δίπλα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ένα ειδικό Κέντρο Υγείας, που θα μπορεί να δίνει άμεσα λύσεις στα σοβαρά εργατικά ατυχήματα από εγκαύματα, αναπνευστικά και άλλα που θα εξασφάλιζε ακόμα και μια μικρής διάρκειας νοσηλεία. Ενα χώρο που θα βοηθά έκτακτα περιστατικά της πόλης. Ολα αυτά απαιτούσαν οικόπεδο, κτίριο, ειδικό νοσηλευτικό εξοπλισμό, ειδικότητες γιατρών. Πριν πέντε χρόνια εξασφαλίσαμε το κτίριο που μόνο σα σταθμός Α' Βοηθειών λειτουργούσε υποτυπωδώς».

Στη συνέχεια, επισημαίνει: «Πριν δυο χρόνια και μετά από πιέσεις του Δήμου για σωστή ολοκληρωμένη εργασία του κέντρου οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Οικονομικών, και Υγείας - Πρόνοιας προχώρησαν σε κοινή απόφαση για την σύσταση ειδικού κέντρου υγείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος σε χώρο της Λιμενικής Ζώνης του ΟΛΠ, που θα λειτουργούσε ωε αποκεντρωμένη οργανική μονάδα του περιφερειακού γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Παρά την απόφαση και το χρόνο που πέρασε από τότε τίποτα δεν έχει προχωρήσει ως σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ