Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βασιλική Αράπη - Καραγιάννη

Πρώην βουλευτής

ICON

Η πατρίδα μας, τα τελευταία χρόνια, και γενικά ο λαός μας, υφίσταται όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζεται από τα δύο κόμματα εξουσίας.

Παλεύουμε μια ζωή για καλύτερες μέρες και για μας και για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Η λαϊκή οικογένεια δέχτηκε αυτήν την απίστευτη επίθεση, στα εργασιακά της, στα συνταξιοδοτικά της, στην Υγεία, στην Παιδεία και γενικά τα νιάτα της χώρας μας, όπου είναι άνεργοι, αλλά και αυτοί που δουλεύουν παίρνουν ψίχουλα.

Μπορεί οι καπιταλιστές να επιδιώκουν να κάμψουν τα ηθικό μας, αλλά την ψυχή μας, την αγωνιστικότητά μας δεν μπορούν.

Γιατί;

Γιατί υπάρχει το ΚΚΕ.

Σύντροφε, αδερφέ, σε καλώ να ψηφίσεις το ΚΚΕ, γιατί ήταν το μόνο κόμμα που βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του λαού και στους αγώνες του και αυτό το 'χει δείξει στις δύσκολες εποχές που πέρασε ο λαός, και το 1922, και το 1940 με το ΕΑΜ, Εθνική Αντίσταση, Δημοκρατικό Στρατό και την περίοδο της δικτατορίας και με το Πολυτεχνείο.

Ολοι εμείς, που δεν είμαστε κομματικά στελέχη, συμπαραταχτήκαμε και αγωνιζόμαστε στις γραμμές του ΚΚΕ και παλεύουμε ενάντια στους καπιταλιστές και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αγωνίζονται και ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία.

Αγωνιστή της ζωής,

όταν βρεθείς μπροστά στις 3 κάλπες, για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές, πρέπει έχεις κατά νου και να αποφασίσεις.

Πώς τοποθετήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στη λαϊκή οικογένεια.

Τι μέτρα πήραν εναντίον του λαού.

Εάν αντιστάθηκαν στην εφαρμογή αυτών των μέτρων που πτώχευσαν το λαό.

Ποιος ήταν δίπλα σου όταν σου έκοβαν το ρεύμα, ποιος ήταν δίπλα σου όταν σε απέλυαν, όταν σου στερούσαν όλα τα κοινωνικά αγαθά που για τόσα χρόνια αγωνιζόσουν και ήρθαν με μια μονοκοντυλιά και σου τα άρπαξαν;

Πρέπει όχι μόνο να ψηφίσεις εσύ, αλλά και να βρεις το φίλο σου, το γείτονά σου, το άνεργο νέο, τον πονεμένο και να του εξηγήσεις και να τον πείσεις, ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ, ακόμη και αν δε συμφωνεί με το ΚΚΕ ή ακόμη και αν θα 'ναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσει. Εχει ο λαός και η ψήφος του μεγάλη δύναμη και μπορεί με δυνατό ΚΚΕ, που 'ναι πάντα στο πλευρό του με συνέπεια και σταθερότητα στους αγώνες σου, δεν σε πρόδωσε ποτέ.

Το λαϊκό κίνημα και η συμμαχία της εργατικής τάξης με τ' άλλα στρώματα να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

Αδερφέ, σύντροφε,

Πρέπει στο κάτω - κάτω να σταματήσει η γενοκτονία του λαού μας. Παιδιά δεν γεννιούνται λόγω φτώχειας. Η πείνα χτυπάει την πόρτα μας για να τρών' οι ισχυροί.

Εχουμε νεκρούς χωρίς πόλεμο (αυτοκτονίες, έχουμε μετανάστες όχι μόνο εργατών, αλλά την αφρόκρεμα της νεολαίας μας).

Τι θα κάνεις μπροστά σ' αυτά τα προβλήματα;

Τι θα απογίνουμε;

Σκέψου καλά και επαναστατικά και αποφάσισε

ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org