Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των αγροτών

Θερμή υποδοχή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο μπλόκο της Νίκαιας

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλάει στους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας
Ο Δ. Κουτσούμπας μιλάει στους αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας
Το μπλόκο της Νίκαιας επισκέφτηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, έχοντας προηγούμενα επισκεφτεί και το μπλόκο του Αερινού στο Βόλο, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Τον υποδέχτηκε αντιπροσωπεία των αγροτών, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα, πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του αγώνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς και για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Οπως είπε, αυτές δεν απευθύνονται τόσο στους αγρότες που ζουν το πρόβλημα, όσο κυρίως στους άλλους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να καλλιεργηθεί η εικόνα ότι δήθεν η κυβέρνηση ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών.

Επισήμανε τη σημασία της αλληλεγγύης που δέχονται οι αγρότες από εργαζόμενους, αλλά και επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, από τους ανέργους, τονίζοντας την ανάγκη όλοι μαζί να συντονίσουν τον αγώνα τους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, που είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Πρόσθεσε πως θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες κάποιων να υποσκάψουν την ενότητα των αγροτών, που προσπαθούν να τους διαχωρίσουν σε «κόκκινους», «πράσινους» και «μπλε», καθώς, όπως είπε, τους ενώνουν τα ίδια προβλήματα και διεκδικούν αιτήματα κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αυτονόητη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα της αγροτιάς. Σημείωσε την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας με τη συμπαράταξη όλου του λαού, αφού, όπως τόνισε, είναι αγώνας που αφορά όλο το λαό.

Καμιά υποχώρηση!

«Η λαϊκή συμμαχία θα πρέπει να ενώσει όλη την αγροτιά κι όλα τα καταπιεσμένα τμήματα του λαού μας, με μια κατεύθυνση που θα βάζει στο στόχο αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για το χάλι που έχουμε φτάσει σήμερα. Κι αυτοί είναι γνωστοί, είναι μονοπωλιακοί όμιλοι, βιομήχανοι, εφοπλιστές, είναι η ΕΕ με την ΚΑΠ», τόνισε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε την ανάγκη να μην υποχωρήσουν οι αγρότες σε πιέσεις, είτε κυβερνητικές, είτε υπουργών, είτε περιφερειαρχών, είτε άλλων μηχανισμών που θα προσπαθήσουν «να μην προχωρήσει αυτός ο αγώνας και να μην πετύχει κάποια ζητήματα, κυρίως απ' την άποψη της μαζικοποίησης και το άνοιγμα του δρόμου, γιατί αύριο έρχονται χειρότερα, δεν τελειώσαμε εδώ. Αρα θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι, έχουμε μπροστά μας αγώνες, έχουμε πολύ μαλλί να ξάνουμε ακόμα». Αλλωστε, όπως υπογράμμισε, έχει μεγάλη σημασία η άσκηση πίεσης «και σ' αυτή τη φάση, αλλά και αργότερα, γιατί ο αγώνας δεν σταματάει σε μια κινητοποίηση».

Καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Εμείς θα παλέψουμε και μέσα στη Βουλή και με παρεμβάσεις στα υπουργεία, όσο μπορούμε ως Κόμμα και να πιέσουμε και την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, όσο περνάει φυσικά απ' το χέρι μας και με όση δύναμη μας έχει δώσει ο λαός. Γιατί κι αυτό είναι ένα ζήτημα. Αλλο να έχεις μια δύναμη μεγάλη κι άλλο να έχεις μια μικρότερη, όπως έχουμε σήμερα. Γι' αυτό, και όχι για μικροκομματικούς λόγους, λέμε ότι πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, ότι χρειάζεται να ενισχυθεί, αν κι εσείς πιστεύετε ότι ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον αγώνα και της αγροτιάς, να υπερασπιστεί την παραγωγή, να αναπτύξει όλα αυτά τα αιτήματα και να δώσει λύσεις».

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής

Τέλος, με αφορμή την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων γύρω απ' το μπλόκο, τόνισε: «Δεν χρειάζονται αυτές οι δυνάμεις καταστολής που είναι εδώ, δεν υπερασπίζονται το λαό, δεν υπερασπίζονται τον Ελληνα αγρότη άμα πάνε και χτυπάνε ή άμα ασκούν διώξεις ή άμα σέρνουν τους αγρότες, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους στα δικαστήρια. Πρέπει και να καταγγελθούν και θα πρέπει και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει και τα συναρμόδια υπουργεία ότι θα πρέπει να αποσύρουν αυτές τις δυνάμεις.

Ο αγώνας είναι δίκαιος και πρέπει και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφάλειας, στις αστυνομικές δυνάμεις να μη δέχονται να σηκώνουν χέρι είτε ρίχνοντας χημικά, είτε βάζοντας χειροπέδες στον αγωνιζόμενο αγρότη. Να πουν "όχι, μέχρι εδώ, φτάνει", γιατί κι αυτοί έχουν προβλήματα εδώ που τα λέμε. Είναι παιδιά του λαού και οι ίδιοι. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε ποινικοποίηση, ενάντια σε οποιοδήποτε μέτρο καταστολής, σε οποιαδήποτε επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ