Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Κομισιόν για τους αγρότες

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επιστολή της στον επίτροπο Γεωργίας, Dacian Ciolos, απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Στην επιστολή, που υπογράφεται από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργο Τούσσα και Μπάμπη Αγγουράκη, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο αγώνας των αγροτών αφορά ολόκληρο το λαό, γιατί συνδέεται με το κρίσιμο ζήτημα της διατροφικής επάρκειας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Η ΚΑΠ της ΕΕ 2014-2020, όπως και οι προηγούμενες εκδοχές της ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη συγκέντρωση της γης στις μεγάλες αγροτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων στη μεταποίηση και διακίνηση των τροφίμων.

Το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων, η αδυναμία κάλυψης των λαϊκών διατροφικών αναγκών θα μεγαλώνουν όσο η παραγωγή, μεταποίηση και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων συγκεντρώνονται όλο και περισσότερο στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων, υπηρετούν το καπιταλιστικό κέρδος. Κάθε χρόνο περίπου 20.000 μικροκληρούχοι και μικροκαλλιεργητές της χώρας μας πετιούνται από το αγροτικό επάγγελμα. Με οποιοδήποτε μείγμα αστικής διαχείρισης, από οποιαδήποτε κυβέρνηση που υπηρετεί τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τις δεσμεύσεις που επιβάλλει η συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς θα επιδεινώνεται, τα λαϊκά προβλήματα θα οξύνονται.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών, απαιτώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Πώς τοποθετείται η Επιτροπή απέναντι στα αιτήματα που προβάλλουν με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ