Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να πληρώσει ο ΟΑΕΔ τους εργαζόμενους στα προγράμματα

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ για τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με την Α. Μέρκελ

Παρά το γεγονός ότι από το Δεκέμβρη έχουν αναλάβει εργασία, χιλιάδες απασχολούμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ακόμα απλήρωτοι

Icon

Παρά το γεγονός ότι από το Δεκέμβρη έχουν αναλάβει εργασία, χιλιάδες απασχολούμενοι στα προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ακόμα απλήρωτοι
Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ απαιτεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Εργαζόμενοι που έχουν πιάσει δουλειά από τον Δεκέμβρη, δεν έχουν ακόμα πληρωθεί. Ο ίδιος ο οργανισμός δεν πληρώνει τους ανέργους, νομιμοποιεί την καθυστέρηση στα δεδουλευμένα, την ίδια στιγμή που απαιτεί από τους εργαζόμενους να βρίσκονται κάθε μέρα στο πόστο τους, όπως οφείλουν, στην εργασία τους, με ωράριο και ευθύνες.

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα δεν είναι εργαζόμενοι 2ης ευκαιρίας. Εχουν δικαιώματα! Να πληρωθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα! Μισθό από τον πρώτο μήνα χωρίς να υπάρχει ούτε ώρα καθυστέρηση! Ολοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα να απευθύνονται στα σωματεία τους και στο ΠΑΜΕ, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Οι άνεργοι που εργάζονται στα προγράμματα απασχόλησης δεν είναι ωφελούμενοι. Είναι εργαζόμενοι!».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη συνάντηση που είχαν νεολαίες συνδικαλιστικών οργανώσεων ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και της ΓΣΕΕ, με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Είναι προκλητικό αυτοί που μέσα από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ διαχειρίζονται δεκάδες προγράμματα κακοπληρωμένης δουλειάς, και τα αξιοποιούν σαν μοχλό πίεσης για την κατάργηση των ΣΣΕ, να μιλάνε για "μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία".

Το πρόβλημά τους είναι ότι τα προγράμματα που έχει εξαγγείλει η ΕΕ για την "αντιμετώπιση" της ανεργίας των νέων, υλοποιούνται "χωρίς διαβούλευση με τα συνδικάτα και την κοινωνία". Κοροϊδεύουν τους νέους εργαζόμενους, ανέργους, μισοάνεργους που καταδικάζονται στην περιπλάνηση από δουλειά σε δουλειά, από επιχείρηση σε επιχείρηση, από τη δουλειά στο θρανίο και πάλι στην ουρά του ΟΑΕΔ.

Κανένας νέος να μην ξεγελαστεί από τα κλαψουρίσματα της ΓΣΕΕ και της Γραμματείας των Νέων της. Κάθε νέος έχει συμφέρον να δυναμώσει τον αγώνα. Με την οργάνωσή του και τη συμμετοχή του στα συνδικάτα και τα σωματεία, δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ, για να υπερασπίσει τη ζωή του».

Ακόμα 4 δισ. ευρώ στους επιχειρηματίες

Στο εναρκτήριο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020 μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, επιβεβαιώνοντας ότι και την επόμενη επταετία η ΕΕ θα κλιμακώσει τη μετάγγιση στα μονοπώλια τεράστιων πόρων από τη φορολογία των εργαζομένων, στο όνομα της «αντιμετώπισης της ανεργίας».

Συνολικά, το κονδύλι που θα προσπορίσουν κυρίως οι μονοπωλιακοί όμιλοι με επίκληση «την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών» στην ΕΕ, θα ανέλθει στα 74 δισ. ευρώ. Για τη χώρα μας, το ποσό αυτό θα ανέλθει στα 4 δισ. ευρώ και θα κατευθυνθεί στα γνωστά προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και ενίσχυσης των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει ο πολιορκητικός κριός για την παραπέρα προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας.

Αλλωστε, καθόλου τυχαία, ο υπουργός Εργασίας στην ομιλία του υπενθύμισε στους εταίρους το έργο της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, απαριθμώντας τις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις», όπως: «Περιορίσαμε το μοναδιαίο κόστος εργασίας. Προχωρήσαμε στη διαμόρφωση μηχανισμού για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού. Μειώσαμε το μη μισθολογικό κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ