Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προβληματισμένοι για την «τράπεζα θεμάτων»

Προβληματισμένοι για τις επιπτώσεις που θα έχει τυχόν εφαρμογή των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το εξεταστικό και ειδικότερα για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο εμφανίζονται οι εκπαιδευτικοί.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ότι, αν εφαρμοστεί η «τράπεζα θεμάτων», περίπου το 30% των μαθητών της Α΄ Λυκείου θα «κοπεί» στις εξετάσεις του Ιούνη.

Οπως λένε οι εκπαιδευτικοί, με βάση το Νόμο 4186/13 για το νέο Λύκειο, το 50% των θεμάτων των εξεταζόμενων μαθημάτων στις προαγωγικές και τις απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου, αλλά και στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα επιλέγεται με κλήρωση από την «τράπεζα θεμάτων». Το υπόλοιπο 50% θα ορίζεται από το διδάσκοντα.

Αυτό προϋποθέτει όμως να ολοκληρωθεί η διδακτέα ύλη που είναι υπέρογκη. Οι σχολικοί σύμβουλοι όλων των ειδικοτήτων, που έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής τα σχολεία, δίνουν οδηγία στους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώσουν οπωσδήποτε τη διδακτέα ύλη, παραδίδοντας ακόμη και 6 σελίδες ιστορίας ή 20 - 30 σειρές αρχαίου κειμένου σε μία ώρα!

Η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με δεδομένο τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα, λόγω των ελλείψεων εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι, επιπλέον, το επίπεδο των μαθητών από περιοχή σε περιοχή διαφέρει. Οι ίδιοι γνωρίζουν το επίπεδο των μαθητών και προσπαθούν να τους βοηθήσουν προσαρμόζοντας ακόμα και την ύλη. Με το νέο σύστημα αυτή η δυνατότητα ουσιαστικά καταργείται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ