Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία χτες στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη»

Από τη μαζική πορεία χτες στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη μαζική πορεία χτες στη Θεσσαλονίκη
Κλιμακώνουν τον αγώνα για πληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ». Χτες συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο τους και διοργάνωσαν κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα σε Εδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα, Γιάννενα, Πολύγυρο, Σταυρό Θεσσαλονίκης και άλλες πόλεις.

Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη έκαναν συγκέντρωση στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ. Με πορεία κατευθύνθηκαν αρχικά έξω από το ΙΚΑ και ζήτησαν από το διευθυντή την ενεργοποίηση των υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ένσημά τους (δεν τους έχουν αποδοθεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη). Συνολικά από το 2001 η εργοδοσία φέρεται να οφείλει ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εργαζόμενοι συνέχισαν με πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου απαίτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης στο πλευρό των απεργών διαδήλωσαν συνάδελφοί τους από το ΦΩΚΑ, απεργοί της Coca Cola, εργαζόμενοι άλλων κλάδων και συνταξιούχοι. Την Κυριακή 9 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι καλούνται σε γενική συνέλευση από το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο, στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, για τον παραπέρα προγραμματισμό της δράσης τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ