Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρία σοβαρά «ατυχήματα» σε επτά μήνες

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που μεγαλώνουν στα διυλιστήρια

Στη νέα μονάδα των ΕΛΠΕ, όπου λειτουργεί και ο συγκεκριμένος αεριοποιητής, έχουν γίνει από τον περασμένο Ιούνη τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα, χώρια τα άλλα που έγιναν στις άλλες εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Συγκεκριμένα:

  • Στις 19/6/2013, ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στη μονάδα 32, όταν μετά από προσπάθεια απόφραξης αποστραγγιστικού σε βάνα πίεσης έφυγε με πίεση πίσσα (340 βαθμών) στο πρόσωπο και στο χέρι του. Την ίδια μέρα, τραυματίστηκε και ένας εργαζόμενος στη διακίνηση, την ώρα που πήγε να πάρει δείγματα από δεξαμενή.
  • Στις 17/8/2013, ξέσπασε φωτιά ξανά στη μονάδα 32, στη γραμμή με πίσσα, όταν από διαρροή σε βάνα, πότισε η μόνωση με πίσσα και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών (πάνω από 300 βαθμοί Κελσίου), η γραμμή πήρε φωτιά. Παρότι η φωτιά ήταν μεγάλης έκτασης, κατασβέστηκε και δεν υπήρξε τραυματισμός.
  • Στις 17/1/2014, άλλοι τρεις εργαζόμενοι των «Ελληνικών Πετρελαίων» διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο «Αττικόν» νοσοκομείο, στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη νέα φωτιά που ξέσπασε στις ίδιες μονάδες των ΕΛΠΕ, από διαρροή εύφλεκτου υλικού.

Με αφορμή αυτά και άλλα περιστατικά, η παράταξη του Αγωνιστικού Μετώπου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ κατήγγειλε την εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η οποία, μεταξύ άλλων, επιτείνει τις παρακάτω συνέπειες για τους εργαζόμενους: Υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, τα 12ωρα και η υποχρεωτική εργασία τις μέρες των ρεπό δημιουργούν κούραση και κινδύνους ατυχημάτων ακόμα και στους πιο έμπειρους συναδέλφους, χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών και εργαλείων, εντείνεται η εργολαβοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ