Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Στην Κωνσταντινούπολη η Επιτροπή Αλληλεγγύης

ΑΘΗΝΑ.-

Το αίτημα της κατάργησης των Λευκών Κελιών θα διατυπώσει προς τις τουρκικές αρχές αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατουμένους στην Τουρκία.

Με τη συμμετοχή Ελλήνων βουλευτών, συνδικαλιστικών και άλλων φορέων, η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατούμενους αναχωρεί σήμερα (Πέμπτη) για την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου που έφθασε στο «Ρ». Σκοπός της Επιτροπής είναι να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για την κατάσταση των πολιτικών κρατουμένων, καθώς και των απεργών πείνας, 100 και πλέον από τους οποίους βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου και θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, προκειμένου να διατυπώσει το αίτημα τερματισμού της παραβίασης των δικαιωμάτων των κρατουμένων, των οικογενειών και των δικηγόρων τους, καθώς και της κατάργησης των Λευκών Κελιών. Η Επιτροπή επίσης θα συναντηθεί και με άλλους φορείς και παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν οι βουλευτές Νίκος Γκατζής (ΚΚΕ) και Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΝ), ο Δημήτριος Σουλιώτης, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, ο Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, ο Νικόλαος Δέλκος, εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ, το Ιδρυμα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Μαραγκοπούλου, καθώς και το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ