Σάββατο 1 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χαλιβελάκης

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη στις 2 μ.μ. από το Νεκροταφείο Χαλανδρίου

«Εφυγε», χτες, σε ηλικία 78 ετών, ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Δημήτρης Κων. Χαλιβελάκης. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 2 μ.μ. από το Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ο Δημήτρης Χαλιβελάκης, που καταγόταν από τα Χανιά Κρήτης, γεννήθηκε στις 12 Απρίλη 1936. Το 1946, καθώς αρρώστησαν οι γονείς του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Νυχτερινό Γυμνάσιο στα Χανιά και ήρθε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε σε διάφορες δουλειές. Στα 1956, με την ιδιότητα του δόκιμου δημοσιογράφου, προσλήφθηκε στο συγκρότημα εφημερίδων «Ακρόπολη» και «Απογευματινή», όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος μέχρι το Σεπτέμβρη του 1991 οπότε συνταξιοδοτήθηκε. Συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Για ένα διάστημα, κάλυπτε και το ρεπορτάζ του υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων και των εποπτευόμενων οργανισμών, και για τον «Ριζοσπάστη», όντας μέλος του ΚΚΕ από το 1974. Εργάστηκε, επίσης, σε αρκετούς Ραδιοτηλεοπτικούς Σταθμούς στην Αθήνα («Top FM»), «Τηλεφώς», «902 Αριστερά FM», «902 TV» κ.ά.

Με τη λογοτεχνία ο Δ. Χαλιβελάκης ασχολήθηκε από το 1970. Είτε γράφοντας διηγήματα και μυθιστορήματα σε διάφορα ποικίλης ύλης περιοδικά - είχε λογοτεχνικές επιφυλλίδες σε λογοτεχνικά περιοδικά αλλά και στη «Φιλολογική Βραδυνή». Εξέδωσε σειρά βιβλίων, ενώ υπάρχουν και άλλα, έτοιμα, υπό έκδοση. Από τις 14 Οκτώβρη 2010 διετέλεσε γγ της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών για δύο χρόνια και στη συνέχεια μέλος του ΔΣ της.

  • Η Διεύθυνση η Συντακτική Επιτροπή και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Χαλιβελάκη.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org