Παρασκευή 31 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Κινητοποιήσεις για σίτιση - μεταφορά - περίθαλψη

...στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

...στη Θεσσαλονίκη
Αμεσα να καλυφθούν με ευθύνη του κράτους οι ανάγκες των μαθητών για περίθαλψη, σίτιση και μεταφορά απαίτησαν χτες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας και Ενώσεων Γονέων της Αττικής.

Μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, ζητώντας να δεσμευτούν ότι κανένα παιδί δε θα μένει νηστικό, κανένα δε θα μένει σπίτι του, επειδή δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το εισιτήριο μέχρι το σχολείο ή επειδή δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς του, ότι - ανεξάρτητα από την ασφαλιστική κατάσταση των γονιών τους - όλοι οι μαθητές θα έχουν πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Απαντήσεις για τα ζητήματα της μεταφοράς και της σίτισης των μαθητών ζήτησε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και γονιών από το υπουργείο Εσωτερικών. Σε μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα, αντί για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, την αντιπροσωπεία συνάντησαν υπηρεσιακοί παράγοντες που - ούτε λίγο ούτε πολύ - δήλωναν άγνοια για το υπαρκτό πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών και μετέθεσαν στις Περιφέρειες την ευθύνη για τα ζητήματα της μεταφοράς μαθητών.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υφυπουργό, Ζ. Μακρή. Η δεύτερη τούς δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή από την ηγεσία του υπουργείου να υπάρχει κάλυψη για όλα τα παιδιά και ζητούσε να μάθει συγκεκριμένες περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν κάλυψη. Σαν να αγνοούσε ότι πρόκειται για την πραγματικότητα που ζουν πολλές λαϊκές οικογένειες, οι οποίες μετά το τέλος της νοσηλείας του παιδιού τους καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, που συνωστίζονται στα γραφεία διαφόρων ΜΚΟ για εξετάσεις και φάρμακα, που δεν κάνουν ούτε βασικά εμβόλια στα παιδιά επειδή απαιτείται να πληρώσουν επίσκεψη σε παιδίατρο.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα...
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα...
Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας έκανε χτες η Ενωση Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο Δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή μαθητών. Σε συνάντησή τους με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, γονείς και μαθητές έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων. Οπως προέκυψε, ένα μικρό κομμάτι έχει ελεγχθεί μετά το 1999 και οι γονείς ζήτησαν να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των ελέγχων και την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών.

Στη Θεσσαλονίκη, καθηγητές, γονείς και μαθητές, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκπρόσωποι των Α', Β' και Γ' ΕΛΜΕ, της Ενωσης Γονέων Δήμου Χορτιάτη - Πυλαίας, των μαθητών, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και της Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο και απαίτησαν «δωρεάν περίθαλψη - σίτιση - μεταφορές για κάθε μαθητή».

Κινητοποίηση στην έδρα της Αντιπεριφέρειας έκανε χτες η ΕΛΜΕ Ζακύνθου. Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε καταγραφή των υποσιτιζόμενων παιδιών ανώνυμα, προκειμένου η Αντιπεριφέρεια να εξασφαλίσει σε αυτά ένα γεύμα καθημερινά και ότι θα ζητήσει από ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Με αντίστοιχα αιτήματα, συγκέντρωση και πορεία έγινε χτες το πρωί στη Βέροια μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας.

  • ...και στη Βέροια
    ...και στη Βέροια
    Σήμερα Παρασκευή, η ΟΛΜΕ προχωρά σε κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Στην Αθήνα, συγκέντρωση πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ