Παρασκευή 31 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε συσπείρωση για τη ΣΣΕ καλεί η ΔΑΣ ΟΣΝΙΕ

«Δεν θα αποδεχτούμε καμιά υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα επιβάλλει επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές μας», ξεκαθαρίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία« (ΔΑΣ), παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ). Με δεδομένο ότι στο 17ο συνέδριο πλειοψήφησε στην ηγεσία της ΟΣΝΙΕ η εργοδοτική παράταξη, καλεί όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζομένους στην Ιδιωτική Υγεία σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Εγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές ήθελαν το συνέδριο για να βγει νέο ΔΣ, μόνο και μόνο για να υπογράψουν νέα ΣΣΕ με μειώσεις. Στο συνέδριο μοίραζαν όλους τους αντεργατικούς νόμους για να μας πείσουν να μη διεκδικούμε, να μην αγωνιζόμαστε, να σπείρουν τη μοιρολατρία και να επιβάλουν το χαμήλωμα των απαιτήσεων!».

Η ΔΑΣ ΟΣΝΙΕ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε συσκέψεις εργαζομένων και γενικές συνελεύσεις, για να συζητήσουν την πρόταση ΣΣΕ για το 2014 που καταθέτει η ΔΑΣ, να την υιοθετήσουν και να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες. Η πρόταση της ΔΑΣ ΟΣΝΙΕ προβλέπει υπογραφή ΣΣΕ με επαναφορά όλων των μισθολογικών και θεσμικών δικαιωμάτων όπως ορίζονταν από τη ΣΣΕ του 2009, που έγινε διαιτητική απόφαση το 2011.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ