Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο πλευρό των σωματείων ΑμεΑ το ΚΚΕ

Συνάντηση χτες, στον Περισσό, εκπροσώπων αθλητικών Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία, με αντιπροσωπεία του Κόμματος

Από τη χτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων ΑμεΑ
Από τη χτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων ΑμεΑ
Η ζοφερή πραγματικότητα του αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης αντιπροσωπείας μελών από αθλητικά σωματεία ΑμεΑ με τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ, Θοδωρή Λιάππη, στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό.

Οπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, η ήδη τραγική, τα τελευταία χρόνια, κατάσταση στον ειδικό αθλητισμό συνεχώς επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα πολλά σωματεία να υπολειτουργούν ή να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο. Τα πράγματα, μάλιστα, προβλέπονται ακόμα πιο δύσκολα στο άμεσο μέλλον ιδιαίτερα μετά την αθέτηση των υποσχέσεων για επιχορήγηση ύψους 300.000 ευρώ από πλευράς Πολιτείας, αφού οι εγγυήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού πριν τις γιορτές (16 Δεκέμβρη) ότι θα δοθεί το συγκεκριμένο ποσό δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Μάλιστα, τα σωματεία ΑμεΑ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 29 Γενάρη (12.00 το μεσημέρι) στο υπουργείο Παιδείας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας κατήγγειλαν και τις τακτικές της Ομοσπονδίας Αθλητών ΑμεΑ που έχοντας εξασφαλίσει την επιχορήγηση για τις δικές της ανάγκες (διοργάνωση πρωταθλημάτων, εθνικές ομάδες κ.τ.λ.) αδιαφορεί για την πραγματική κατάσταση των σωματείων.

Μιλώντας στη συνάντηση, ο πρόεδρος του σωματείου «Κεραυνός» Νίκος Δαπόλας τόνισε πως ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής για τους αθλητές με αναπηρίες, αφού πέρα από την άσκηση, σε αρκετές περιπτώσεις έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Ωστόσο, όπως επισήμανε, αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι έχει μπει στο στόχαστρο όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. «Από το 2008 ουσιαστικά σηματοδοτήθηκε η αρχή του τέλους. Το 2009 τα σωματεία δεν εισέπραξαν ούτε ευρώ από την τακτική επιχορήγηση, ενώ τα επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα δινόταν ένα ποσό που βαφτιζόταν το 50% της επιχορήγησης, ενώ στην ουσία δεν ξεπερνούσε ούτε το 20% αυτής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των αθλητικών σωματείων ΑμεΑ για ικανοποίηση των αιτημάτων τους, επισημαίνοντας πως ο αγώνας των σωματείων θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζονται και σε αυτόν το χώρο.

«Και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα εκφράζεται η γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για τον αθλητισμό που τον μετατρέπουν από καθολικό δικαίωμα σε εμπόρευμα. Ο αθλητισμός παραδίνεται στα ιδιωτικά συμφέροντα, ανοίγει ο δρόμος για χορηγούς, ενώ η άθληση και η Φυσική Αγωγή μετατρέπεται σε ακριβή πολυτέλεια μέσω των χαρατσιών που επιβάλλονται ακόμα και σε χώρους που αποτελούν δημόσια περιουσία, όπως είναι τα δημοτικά αθλητικά κέντρα», τόνισε ο Ν. Σοφιανός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ