Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Προς πρόωρες κάλπες

BEΛΙΓΡΑΔΙ.--

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκονται πλέον τα αστικά κόμματα της Σερβίας έπειτα από την απόφαση του κυβερνώντος «Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος» να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 16 Μάρτη, παράλληλα με τις επαναληπτικές εκλογές για το δήμο του Βελιγραδίου, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να προωθήσει με ανανεωμένη εντολή «μεταρρυθμίσεις» κομμένες και ραμμένες στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η επίσημη απόφαση για τη διεξαγωγή των πρόωρων σερβικών εκλογών θεωρείται θέμα ελάχιστου χρόνου και δεν επισημοποιήθηκε χτες, καθώς το περασμένο 24ωρο πραγματοποιούνταν στις Βρυξέλλες ο 21ος γύρος συνομιλιών Βελιγραδίου - Πρίστινας, με τη συμμετοχή της σερβικής ηγεσίας και τη μεσολάβηση της ΕΕ. Κεντρικά ζητήματα των συνομιλιών ήταν θέματα που αφορούν στο δικαστικό σύστημα και τη συγκρότηση Ενωσης σερβικών δήμων Κοσσυφοπεδίου...

Στην Πρίστινα πάντως, η κυβέρνηση των Κοσσοβάρων Αλβανών ανέβασε το θερμόμετρο στις σχέσεις με το Βελιγράδι, ανακοινώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει στο προτεκτοράτο τη διεξαγωγή των σερβικών βουλευτικών εκλογών, αν και οι πολίτες σερβικής εθνικότητας που έχουν διπλή υπηκοότητα, έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές και στο Κοσσυφοπέδιο.

Αυτά ενώ στη διάρκεια επιχείρησης της αποστολής της ΕΕ στο Κοσσυφοπέδιο, συνελήφθη, υπό άγνωστη αιτία και με ασαφές κατηγορητήριο, ο υποψήφιος δήμαρχος της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Ολιβερ Ιβάνοβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ