Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμία εμπλοκή στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ

Πικετοφορία σήμερα από τις ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ ενάντια στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Να σταματήσει αμέσως κάθε επέμβαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία απαιτεί η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ενώ σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι Κομματικές Οργανώσεις Λάρισας του Κόμματος οργανώνουν πικετοφορία στο κέντρο της πόλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και στην εμπλοκή της χώρας με τη χρησιμοποίηση του στρατηγείου της Λάρισας ως κέντρου εκπαίδευσης της δύναμης επέμβασης της λυκοσυμμαχίας και διεύθυνσης των στρατιωτικών επιχειρήσεών της.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει το γεγονός ότι «η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, αναλαμβάνοντας την οργάνωση ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης», και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης σε όλη την υφήλιο, τα γεράκια του πολέμου θα αιματοκυλήσουν λαούς για να εδραιώσουν και επεκτείνουν την κυριαρχία τους. Είναι υποκρισία το πρόσχημα των ιμπεριαλιστών, μαζί και της κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ότι το ενδιαφέρον τους είναι "ανθρωπιστικό". Οι δολοφόνοι των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ δεν μας πείθουν όταν μιλάνε για "ανθρωπισμό".

(...) Η "ελευθερία" και η "δημοκρατία" της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είναι άλλη από αυτή της ιμπεριαλιστικής βίας, της καθυπόταξης των λαών. Μιλούν για ελευθερία και εννοούν την ανεμπόδιστη δράση τους για το μοίρασμα των αγορών. Η επέμβαση αφορά την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ποιος θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των κερδών.

(...) Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που στηρίζει και εμπλέκει τη χώρα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο αξιοποιώντας το στρατηγείο της Λάρισας, στην 1η Στρατιά, για την προετοιμασία της επέμβασης. Πρέπει να τις χρεωθεί!! Υπηρετεί πιστά τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, που επιδιώκει να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή. Η συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην περάσει η νέα συμφωνία, να φύγουν οι βάσεις των ΗΠΑ από την περιοχή(2020-01-08 00:00:00.0)
«Επιθεώρηση» του ορμητηρίου των ΗΠΑ από τον Αμερικανό πρέσβη(2019-12-11 00:00:00.0)
Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2014-11-11 00:00:00.0)
Ξεκινούν από σήμερα οι εκδηλώσεις(2014-07-04 00:00:00.0)
Βήμα ενσωμάτωσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2000-02-16 00:00:00.0)
Θέλουν και λαϊκή συστράτευση!(1998-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ