Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Καταγγελία για έφοδο της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Την έφοδο της αστυνομίας τη Δευτέρα 20 Γενάρη στην έδρα της ΚΕ στην Μπογκοτά καταγγέλλει το Κολομβιάνικο ΚΚ. Στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια, που δε δικαιολογήθηκε επίσημα, ο φύλακας που ήταν στα γραφεία συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να βγει εκτός υπηρεσίας για 8 μέρες.

Το περιστατικό αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι στην Κολομβία συνεχίζονται οι διώξεις κατά των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Από τις επεμβάσεις του κράτους (αστυνομίας και στρατού) και παρακράτους (που επίσης έχει τη στήριξη και την ανοχή των αστών, των μεγαλοκαπιταλιστών γαιοκτημόνων και των πολυεθνικών μονοπωλίων που καταληστεύουν τον πλούτο της χώρας), μόνο το 2013 δολοφονήθηκαν 26 στελέχη και μέλη της «Πατριωτικής Πορείας», του κοινωνικοπολιτικού κινήματος όπου συμμετέχουν δεκάδες λαϊκές οργανώσεις και κόμματα, ανάμεσά τους και το Κολομβιάνικο ΚΚ. Επίσης στις φυλακές βρίσκονται πάνω από 9.500 πολιτικοί κρατούμενοι αγωνιστές του κινήματος με την κατηγορία της «εξέγερσης». Τελευταίες περιπτώσεις ο Φρανσίσκο Χαβιέρ Τολόζα στις 4/1/14 ή το ηγετικό στέλεχος Ούμπερτ Μπαγιεστέρος, συνδικαλιστής στην αγροτική οικονομία, πριν 6 μήνες.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Χουάν Μανουέλ Σάντος με τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP) στην Αβάνα της Κούβας για τον τερματισμό της υπερσαραντάχρονης ένοπλης σύγκρουσης, προϊόν της κρατικής καταστολής και των διώξεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ