Πέμπτη 16 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο υλικό από τη δράση της Χρυσής Αυγής

Διάλογοι της «ΔΙΑΣ» με το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθαν χτες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ αναφέρουν προς το κέντρο της Αμεσης Δράσης λίγο πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ότι «είκοσι άτομα της Χρυσής Αυγής μας ενημερώνουν ότι είχανε μια διαμάχη με άτομα του "γνωστού" χώρου. Είμαστε πλησίον. Προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Πάντως να γνωρίζετε, απ' ό,τι διακρίνουμε, υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές με όπλα...».

Από την απομαγνητοφώνηση των διαλόγων, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ακούγεται να τους δίνει εντολή «να μείνουν σε απόσταση προκειμένου να δίνουν εικόνα στο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ»!

Οπως αναφέρεται σχετικά, «το εντυπωσιακό των διαλόγων μεταξύ του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ και της Ομάδας ΔΙΑΣ, είναι ότι, παρότι σε τέσσερις φάσεις του περιστατικού το πλήρωμα που βρισκόταν επιτόπου ζητά ενισχύσεις από τη Νίκαια και το Πέραμα, ο εκφωνητής δε φαίνεται ν' ανταποκρίνεται. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά, ρωτά αν στο επεισόδιο συμμετείχαν αλλοδαποί... Η στιγμή του θανατηφόρου τραυματισμού του Παύλου Φύσσα αποτυπώνεται σε αναφορά αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ: "Κέντρο, ένα άτομο είναι... έχει... είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί. Υπάρχουν και οι δύο κύριοι στο σημείο"».

Επιπρόσθετα, σειρά φωτογραφιών με πυρηνάρχες της Χρυσής Αυγής και άλλους χρυσαυγίτες (ορισμένοι από τους οποίους εμπλέκονται και στη δολοφονία του Π. Φύσσα) να επιδεικνύουν τα όπλα τους, περιέχονται σύμφωνα με δημοσίευμα, στα νέα στοιχεία που θα δώσουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στις ειδικές εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Οι φωτογραφίες βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δύο χρυσαυγιτών βουλευτών, αλλά και των δύο στελεχών από την περιοχή του Πειραιά που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ