Τετάρτη 15 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές με οργανώσεις Ισραήλ και ΗΠΑ

Συνάντηση, με αντιπροσωπεία εκπροσώπων από ελληνο-αμερικανικές και αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ, είχε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Οι οργανώσεις πραγματοποιούν κοινή επίσκεψη στο τρίγωνο Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ. Στη συνάντηση, συμμετείχε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, επιβεβαιώνοντας ότι οι επαφές σχετίζονται με τις γενικότερες επιδιώξεις και τους στρατιωτικούς και πολιτικούς ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την κρίση στη Συρία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Ο υπουργός ενημέρωσε τις αντιπροσωπείες για τις «εξελίξεις» στις ελληνοϊσραηλινές και ελληνοαμερικανικές σχέσεις και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή και ότι παρά την κρίση διατηρεί ένα από τα πλέον ικανά και αξιόπιστα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη», δηλώνοντας διαθέσιμος να συμβάλει στην εμπέδωση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

Για τις σχέσεις με το Ισραήλ, ο υπουργός εκτίμησε ότι «οι διμερείς σχέσεις δεν στρέφονται εναντίον άλλων», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων αποτελεί «μήνυμα ειρήνης» και «εγγύηση σταθερότητας». Ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με την Αλβανίδα ομόλογό του Mimi Kodheli, η οποία εξέφρασε «ευγνωμοσύνη για τη στήριξη που παρείχε και παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ