Τετάρτη 8 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
Ενισχύσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες 1,4 δισ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε

Την υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε δυνατή πηγή για την παροχή ρευστότητας προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες έδωσε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων του αναπτυξιακού και επενδυτικού νόμου για το 2013. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός, το 2013 υποβλήθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο 379 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα του 2012.

Ο υφυπουργός παρουσιάζοντας τις δράσεις που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση του «επενδυτικού περιβάλλοντος» ανέφερε:

Τη δημιουργία του «Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας», με στόχο την προώθηση των εξαγωγών και προσέλκυση άμεσων επενδύσεων από το εξωτερικό (FDI), την προκήρυξη νέου κύκλου κατάθεσης επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα», την έναρξη λειτουργίας του «Αυτοτελούς Γραφείου Επιθεώρησης Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων» - θεσμός που υποτίθεται θα συμβάλει στην ενίσχυση της «διαφάνειας» - καθώς και η εφαρμογή «ελέγχων» των επενδύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου από πιστοποιημένους φορείς.

Τέλος, σημείωσε ότι σύντομα θα «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία του Ελληνικού, ενώ ανεπίσημα πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης υπολόγιζαν ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου το Δημόσιο θα στείλει στους ενδιαφερόμενους επενδυτές την τελική σύμβαση, η οποία θα κυρωθεί με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ