Τετάρτη 8 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΥΓΕΙΑ
Γενικευμένες αντιδράσεις στο χαράτσωμα

Καταγγελίες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Από παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου για τον αποκλεισμό των ταμείων στο Αττικόν Νοσοκομείο, με αίτημα να καταργηθεί το 5ευρω χαράτσι
Από παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου για τον αποκλεισμό των ταμείων στο Αττικόν Νοσοκομείο, με αίτημα να καταργηθεί το 5ευρω χαράτσι
Αντιδράσεις σωματείων, μαζικών φορέων και Εργατικών Κέντρων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει νέα χαράτσια στην Υγεία.

  • Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σημειώνει πως τα νέα χαράτσια «προστίθενται στις ήδη αυξημένες πληρωμές και συμμετοχές για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις και φάρμακα που κάνουν μαζί με την τραγική έλλειψη δημόσιων υποδομών σχεδόν απαγορευτική την παροχή πρόληψης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τον προγεννητικό έλεγχο και τον τοκετό για την πλειοψηφία των γυναικών του καθημερινού μόχθου και των παιδιών τους».
  • Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί το λαό να μην πληρώσει τα νέα αυτά χαράτσια. Αύριο, Πέμπτη, καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος».
  • Οι οργανώσεις συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν διαμαρτυρία σήμερα στις 10.30 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην οδό Αριστοτέλους. Αύριο θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» και την Τρίτη, 14 Γενάρη, διοργανώνουν νέα συγκέντρωση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στις 10.30 π.μ.
  • Η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη, στις 12.30 μ.μ. στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Νομού Λάρισας οργανώνει κινητοποίηση την Παρασκευή στις 8 π.μ. στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
  • Κινητοποίηση διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές των συνοικιών Καραγάτς - Καλλιθέας και Χιλιαδούς - Αγίου Βασιλείου, αύριο, στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο Βόλου.
  • Οι εργαζόμενοι του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» προχωρούν σε κλείσιμο του ταμείου του Νοσοκομείου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή από 8 π.μ. έως 2 μ.μ. αντιδρώντας στην επιβολή ενός ακόμη χαρατσιού στους εργαζόμενους και το λαό.
  • Η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ σημειώνει πως τα «"ισοδύναμα μέτρα" που τώρα συζητούν, σημαίνει ότι ένα αντιλαϊκό μέτρο αντικαθίσταται από ένα άλλο, εξίσου αντιλαϊκό», ενώ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου αναφέρει πως «η εξαίρεση από τα χαράτσια ορισμένων κατηγοριών ασθενών επιβεβαιώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».
  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝ Καλαμάτας, απαντώντας στην κυβέρνηση και τις προκλήσεις του υπουργείου Υγείας, αναφέρει: «Αφού δεν είναι "τρομερό ποσό" το 25ευρω για τους μεροκαματιάρηδες των μισθών πείνας, ας πάει να το εισπράξει από αυτούς που έχουν θησαυρίσει από τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, που έχουν οδηγήσει στη χρεοκοπία τα ασφαλιστικά ταμεία. Ας πάει να τα εισπράξει δηλαδή από την εργοδοσία και τους μονοπωλιακούς ομίλους που λυμαίνονται την Υγεία».
  • Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καταγγέλλει πως η κυβέρνηση αξιοποιεί την «ευαισθησία που έχει ο κόσμος απέναντι στους αναπήρους, στους ανασφάλιστους για να περάσουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα που θα πλήξουν πρώτα από όλα τους ανάπηρους και θα τους πολλαπλασιάσουν».
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου καλεί «τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και οργανωμένα να απαντήσουμε στην κυβέρνηση, στην ΕΕ που θέλουν την Υγεία εμπόρευμα. Κανείς να μην πληρώσει τα νέα αυτά χαράτσια».
  • Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν ακόμη η ΠΟΕΔΗΝ και ο ΠΙΣ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ