Τετάρτη 8 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Εκλογές με νεκρούς και πυρπολήσεις

ΝΤΑΚΑ.--

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή, ανήμερα των εθνικών εκλογών κι ενώ συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις, στις οποίες πρωτοστατούσε το Εθνικό Κόμμα (BNP) ενάντια στην κυβέρνηση και το κόμμα «Λαϊκής Ενωσης» της Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ. Σύμφωνα με το Asociated Press, άλλοι τρεις σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, ενώ ξεπέρασαν τα 100 τα εκλογικά κέντρα που πυρπολήθηκαν.

Το κόμμα της Ουαζέντ κατέλαβε τις 232 από τις 300 έδρες στις εκλογές τις οποίες όμως η αντιπολίτευση μποϊκόταρε. Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του Στέι Ντιπάρτμεντ, η Μαίρη Χαρφ είπε ότι «οι εκλογές δε φαίνεται να εκφράζουν αξιόπιστα τη θέληση του μπαγκλαντέζικου λαού», καλώντας την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κάνουν επαφές για νέες εκλογές το συντομότερο δυνατό. Μήνυμα εξέδωσε και το γραφείο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, σημειώνοντας ότι λυπάται που τα κόμματα δεν έφτασαν σε συμφωνία ικανή για ένα ειρηνικό εκλογικό αποτέλεσμα χωρίς αποκλεισμούς.

Χτες, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών ηγετών της αντιπολίτευσης. Από τον περασμένο Φλεβάρη υπολογίζεται ότι σχεδόν 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών και τις διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ