Παρασκευή 3 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ρητορική-«δηλητήριο» για τις λαϊκές συνειδήσεις

Σαν μέρος της λύσης για τα λαϊκά προβλήματα και όχι ως την αιτία του προβλήματος που είναι, παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ισχυριζόμενος λίγο - πολύ ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος απ' την κρίση που να συμφέρει όλους, και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Humanite» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων: «Πρέπει να σχεδιάσουμε μια έξοδο από την κρίση, ευνοϊκή για την κοινωνία και για το λαό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, να αναδιαρθρωθεί το υπόλοιπο μέρος και να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, εργασία σταθερή κι όχι επισφάλεια».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και προσπερνά το γεγονός ότι αυτό που οραματίζεται είναι αυτό που οδήγησε το λαό στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Προσπερνά ακόμα το γεγονός ότι το «κοντέρ» δεν «μηδενίζεται», η αναιμική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στο «πτώμα» των δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν, ενώ η επιστροφή του βιοτικού επιπέδου στην προ κρίσης κατάσταση για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μοιάζει άπιαστο όνειρο.

Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και την περασμένη Τρίτη με δήλωσή του κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι «το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο μας οδήγησε στη χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς». Καλύπτοντας την πραγματική αιτία της κρίσης, ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του υπερασπίζεται απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή τους υπαίτιους για τα βάσανα του λαού, την εξουσία των οποίων θέλουν να διαχειριστούν.

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του για επικεφαλής της Κομισιόν κομπάζει πως «είμαστε οι μόνοι που εκφράζουν μια εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό» και πως «οι αντίπαλοί μας είναι υπέρμαχοι ενός συστήματος που έχει αποτύχει», κρύβοντας ότι αυτό που εκφράζει είναι πρόταση για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης του ίδιου συστήματος που εκπροσωπούν και οι ανθυποψήφιοί του για την αρχηγία του ιερατείου που επεξεργάζεται τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ