Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο εργατόκοσμος αγκάλιασε την εκδήλωση αλληλεγγύης

Κατάμεστη από εργαζόμενους, άνεργους και τις οικογένειές τους η αίθουσα του ΟΛΠ την περασμένη Κυριακή

Εκατοντάδες παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση στην εκδήλωση των συνδικάτων στον Πειραιά
Εκατοντάδες παιδιά παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση στην εκδήλωση των συνδικάτων στον Πειραιά
Γιορτή αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους, οργάνωσαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες ταξικά σωματεία του Πειραιά, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς της περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μαζική και η αίθουσα του ΟΛΠ στο ήταν κατάμεστη. «Καμία αναμονή - Ολοι τώρα στον αγώνα», ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στην είσοδο, τα τραπεζάκια των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών υποδέχονταν γονείς και παιδιά, ενημέρωναν για τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν, καλούσαν εργαζόμενους και ανέργους να έρθουν σε επαφή και να συμμετάσχουν στη δράση τους. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν εκατοντάδες παιδιά, στα οποία στο τέλος μοιράστηκαν δώρα. Ακολούθησε μεγάλο λαϊκό γλέντι, με μεζέδες και κρασί, καθώς και μουσική από τους Δημήτρη Κανέλλο (τραγούδι), Ισίδωρο Παπαγεωργίου (κιθάρα), Γιάννη Μπαξεβάνη (μπουζούκι) και Αγγελο Μουζάκη (πλήκτρα).

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τόνισε πως η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Οτι δραστηριότητες όπως αυτή είναι μέρος της προσπάθειας να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση, να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη.

Μέχρι το απόγευμα κράτησε το γλέντι στην αίθουσα του ΟΛΠ στο λιμάνι
Μέχρι το απόγευμα κράτησε το γλέντι στην αίθουσα του ΟΛΠ στο λιμάνι
Σημείωσε ακόμα πως στόχος των παρεμβάσεων αλληλεγγύης είναι να βοηθήσουν όλους όσοι αγωνίζονται να σταθούν όρθιοι. Να δώσουν μια ευκαιρία για συλλογική διασκέδαση, μακριά από τις λογικές της φιλανθρωπίας, αλλά και μια αφορμή για να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων για τα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων. Υπενθύμισε, τέλος, τις δεκάδες κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους και ανακοίνωσε ότι άμεσα θα καθοριστεί νέα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Η εκδήλωση προετοιμαζόταν από τα συνδικάτα για δύο περίπου μήνες, με οργανωτική Επιτροπή που συγκρότησαν τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών, Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας, το Σωματείο Λογιστών, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η Επιτροπή αυτή με συχνές συνεδριάσεις φρόντισε για κάθε πρακτικό ζήτημα, από την προετοιμασία του χώρου μέχρι την υποδοχή του κόσμου, το σερβίρισμα του φαγητού, το μοίρασμα των δώρων στα παιδιά που πήραν μέρος στην εκδήλωση. Ακόμα, φρόντισε να γίνει πλατιά γνωστή η πρωτοβουλία στους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ