Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΚΚΕ για τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση, για τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» των καταστημάτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρόταση του Δήμου Αθήνας, για λειτουργία των εμποροκαταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου.

Η απόφαση αυτή, εκτός από παράνομη, δείχνει και τις προθέσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών να προχωρήσουν σε παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμποροκαταστημάτων, όπως άλλωστε δείχνει και η πρόσφατη παραδοχή του υπουργείου Ανάπτυξης για πιθανότητα τροποποίησης του νόμου 4177 σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Η αιτία της χαμηλής κίνησης στα καταστήματα ακόμη και τις ημέρες των εορτών δεν είναι το ωράριο, αλλά η ανέχεια και η φτώχεια των λαϊκών οικογενειών.

Οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι είναι ανάγκη να ορθώσουν, από κοινού, και με τη στήριξη του λαού, τείχος σε μέτρα, όπως αυτό, που δήθεν είναι στο πλαίσιο ενός εορτασμού, στην πραγματικότητα όμως ανοίγουν το δρόμο για δουλειά μέρα νύχτα, όλη τη βδομάδα, χωρίς κανένα δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, στην ξεκούραση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ