Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ακάθεκτη η κυβέρνηση νομοθετεί βαρύ και μόνιμο χαράτσι

ΚΚΕ: Απαλλαγή της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας από κάθε φόρο

Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επικυρώθηκε χτες επί της αρχής και κατ' άρθρο, από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, το βάρβαρο, βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον «Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και άλλες διατάξεις». Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Στοιχείο και της χτεσινής συζήτησης ήταν οι «διαφωνίες» βουλευτών της συγκυβέρνησης σε σχέση με το νομοσχέδιο, που έχουν να κάνουν με την επιδίωξη να καλλιεργηθούν ψεύτικες προσδοκίες στο λαό και να εγκλωβιστούν αντιδράσεις. Η εισηγήτρια της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «γόρδιο δεσμό», ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 39 που αφορά στη διαπίστευση των ΚΤΕΟ και διευκρινίσεις για το άρθρο 52 ρωτώντας «από ποιο εισόδημα και κάτω οι αγρότες δεν θα υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Γελαλής ανέφερε μεν για το νομοσχέδιο ότι «πάτε να βγάλετε 2,65 δισ. από τη μικρή και μεσαία περιουσία», ωστόσο ξεκάθαρη θέση για πλήρη απαλλαγή από κάθε φόρο της λαϊκής στέγης δεν πήρε.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ξεκαθάρισε: «Η δική μας αντίληψη είναι πολύ καθαρή και δεν μπλέκει αντικειμενικές αξίες και διάφορα άλλα ζητήματα». «Η πρώτη κατοικία θα πρέπει να απαλλάσσεται από οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση και βάζοντας μια τάξη μεγέθους τα έως 120 τ.μ. για μια τετραμελή οικογένεια. Δεύτερον, στα πλαίσια αυτά μπορούμε να δούμε και μια δεύτερη κατοικία που ενδεχόμενα να βρίσκεται στο χωριό, είναι κληρονομιά και που στο κάτω κάτω της γραφής, με βάση την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων δεν αποτελεί πολυτέλεια να υπάρχει και μια δεύτερη κατοικία για ένα λαϊκό σπίτι, της τάξης μεγέθους για την τετραμελή οικογένεια των 80 τ.μ.». Απαίτησε «η λαϊκή στέγη να διασφαλίζεται για όλα τα νοικοκυριά», «να απαγορευτεί ο οποιοσδήποτε πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει λαϊκό νοικοκυριό χωρίς ρεύμα. Αυτή είναι η βασική αρχή μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζει το λαό που τον έχουν «στεγνώσει» να πληρώσει τα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή(2015-03-21 00:00:00.0)
ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ που ληστεύουν το λαό(2011-01-06 00:00:00.0)
«Προσωρινή» στέγη στο Ωδείο Αθηνών(2008-09-30 00:00:00.0)
Τέλος εποχής... για τους βιοτέχνες της οικοδομής(2003-10-26 00:00:00.0)
Κοκτέιλ φόρων και ανατιμήσεων(2001-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ