Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Γκρίνιες» για τη στάση απέναντι στην «κεντροαριστερά»

Υποδαυλίζει αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η «πρωτοβουλία των 58» και το «κανάκεμά» της απ' τον Ε. Βενιζέλο. Τα 11 στελέχη που ζήτησαν την περασμένη βδομάδα με επιστολή τους άμεση σύγκληση της ΚΠΕ θέτουν ερωτήματα, όπως το ποιος, πότε και με ποια κριτήρια αποφάσισε την παροχή στήριξης στην εν λόγω πρωτοβουλία. Χρεώνουν στον Ε. Βενιζέλο ότι στηρίζει κινήσεις στις οποίες πρωτοστατούν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν αποχώρησαν και με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά και μεθόδευση διάχυσης του κόμματος σε ένα νεφελώδες σχήμα με απώτερο στόχο να μην αναλάβει το κόστος της ήττας που προβλέπουν στις ευρωεκλογές.

Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε χτες στον «Αθήνα 9,84» για την επιστολή των 11: «Συντάξαμε μία λιτή επιστολή, χωρίς να θέτουμε ζητήματα - γιατί ακούστηκαν πολλά -, με την οποία δηλώσαμε ότι θα πρέπει να συγκληθεί το ανώτερο κομματικό όργανο σε όποια μορφή και αν είναι σήμερα - γιατί είναι σε διαφορετική μορφή πλέον από αυτή την οποία εκλέχτηκε -, για να συζητήσει επιτέλους - το "επιτέλους" το προσθέτω σήμερα, δεν υπήρχε στην επιστολή εννοείται - τα πολύ μεγάλα και τα πολύ πυκνά πολιτικά ζητήματα που εξελίσσονται και στη χώρα, αλλά και στο κίνημά μας».

Στα παραπάνω πρόσθεσε: «Υπάρχει έλλειμμα συζήτησης (...) Το να μη συζητάμε καθόλου, νομίζω, ειδικά σε αυτές τις εποχές, δεν μπορούμε να το συγχωρήσουμε στους εαυτούς μας. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Κεντρική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουμε έχει συνεδριάσει μία φορά μόνο, αν δεν κάνω λάθος - και αυτό για να εκλεγούν οι γραμματείς των τομέων».

Ο Γ. Πεταλωτής εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση όπως είναι σήμερα, λέγοντας ότι «επιλογή όλων μας από την αρχή ήταν να στηριχθεί μία κυβέρνηση για να προκύψει ένα πρόγραμμα το οποίο θα μας βγάλει από την κρίση, τουλάχιστον σε ζητήματα δημοσιονομικά... Αυτό μετατράπηκε σε μία στήριξη στην κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς όρους». «Πολλές φορές, ανακοινώσεις του ίδιου του κόμματός μας, μας θυμίζουν ανακοινώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου».

Σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση ανασυγκρότησης της «κεντροαριστεράς» ο Γ. Πεταλωτής αφού έπλεξε το εγκώμιο της «πρωτοβουλίας των 58» ανέφερε: «Θα πρέπει να υπάρχει και μία νομιμοποίηση ως προς τη συμμετοχή μας σε οποιεσδήποτε κινήσεις, είναι πολύ θετικά αυτά που συμβαίνουν, αλλά θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να κρατά τις κατάλληλες αποστάσεις (...) Να πάρουμε αποφάσεις με τη μέγιστη νομιμοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ