Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ακόμα πιο αποφασιστική αλληλεγγύη με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε χτες ο Παλαιστίνιος πρέσβης, Μαρουάν Τουμπάσι, όπου είχε συνάντηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό πρόβλημα.

Στη συνάντηση συνεκτιμήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιβεβαίωσε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και επανέλαβε τις θέσεις του Κόμματος για το παλαιστινιακό πρόβλημα, για την ανάπτυξη του αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, και την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, του ισραηλινού στρατού.

Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την απαίτηση του Κόμματος να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67, να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ. Να ικανοποιηθεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, να αρθεί ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, να απελευθερωθούν άμεσα οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διαβεβαίωσε τον Παλαιστίνιο πρέσβη ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και την προσπάθεια να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη του εργατικού, λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ