Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Καταγγέλλουν τον αντιλαϊκό κατήφορο της περιφερειακής αρχής

«Η αντιπλημμυρική προστασία δεν είναι επείγον πρόβλημα», «Οι απολύσεις εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ έγιναν γιατί οι εκπαιδευτικοί πήγαιναν στη δουλειά τους όποτε ήθελαν», «Στην απεργία της 1ηΜάη, πρέπει να προστατεύεται το δικαίωμα στην εργασία»..!

Τα παραπάνω είναι ένα «απάνθισμα επιχειρημάτων» της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων απέναντι στις τοποθετήσεις και τα θέματα που εισηγήθηκε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με σχετική καταγγελία τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ τονίζουν:

«Η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε την πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να συζητηθεί σαν κατεπείγον θέμα η αντιπλημμυρική προστασία στα Ιόνια νησιά. Ενώ είναι σε εξέλιξη έντονα φυσικά φαινόμενα, τοπικά και πανελλαδικά, και υπάρχουν απώλειες ανθρώπινων ζωών και μεγάλες καταστροφές περιουσιών, ενώ είναι πολλές οι αναγκαίες παρεμβάσεις σε όλα τα Ιόνια νησιά για την αντιπλημμυρική τους προστασία, με πρώτες και καλύτερες τις καμένες περιοχές, ενώ καθημερινά πολλαπλασιάζονται σχετικά αιτήματα πολιτών για τέτοιες παρεμβάσεις και μέτρα».

Στη συζήτηση για τη συγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης, «ο περιφερειάρχης δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση και στην ΕΕ που επέβαλλαν τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ, διέβαλε και συκοφάντησε συλλήβδην τους απολυμένους αλλά και όλο τον κλάδο των εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι "απολύθηκαν γιατί όποτε ήθελαν πήγαιναν στη δουλειά τους"».

Αποκορύφωμα στον πολιτικό κατήφορο (όπως τον χαρακτηρίζουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ) της περιφερειακής αρχής, αποτέλεσε η προσπάθειά της να μην καταδικάσει τη δίωξη 15 συνδικαλιστών και αιρετών στην Κεφαλονιά επειδή την 1η Μάη 2013 υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να τιμούν απεργιακά την Πρωτομαγιά, διεκδικώντας ασφαλείς, σύγχρονες, φθηνές, τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εφοπλιστές έχουν επιβάλλει συγκοινωνιακό και εργασιακό μεσαίωνα.

«Ξεχνάτε τι γινόταν στα σοσιαλιστικά κράτη», «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη», «Πρέπει στην απεργία να εξασφαλίζεται και το δικαίωμα στην εργασία» (στην Ελλάδα με το 1,5 εκατομμύριο άνεργους), «Καλή η απεργία αλλά να μην ενοχλείται και ο άλλος» (βλ. ο εφοπλιστής), «Δεν υπάρχουν διώξεις δεν διώκεται κανένας είναι όλα ψέματα» μερικά από τα... επιχειρήματα που παρέθεσαν περιφερειακή Αρχή (ΝΔ/ΑΝΕΛ) και αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ), αναφέρουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή ότι δίνει τα απαραίτητα διαπιστευτήρια σε κυβέρνηση - τρόικα και στους εκπροσώπους του εφοπλιστικού (και όχι μόνο) κεφαλαίου, υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική μέχρι κεραίας, αποκαλύπτεται πλήρως σαν συνεπής εντολοδόχος του κεφαλαίου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καλούν το λαό με οργάνωση και αγώνα να διεκδικήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες του που γίνονται βορά στις απαιτήσεις του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του. Να συμπορευτεί με το ταξικό κίνημα και τις ταξικές δυνάμεις, να αλλάξει τους συσχετισμούς προς όφελός του. Να συνδέσει την πάλη του με γενικότερες ριζοσπαστικές αλλαγές στην οικονομία και στο ίδιο το επίπεδο της εξουσίας για να υπηρετήσει αποκλειστικά τις δικές του ανάγκες και όχι τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ