Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
24ωρη αποχή και πορεία την Τρίτη

Με πορείες στους δρόμους και μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους οι δικηγόροι για το ασφαλιστικό και το θέμα της υπογραφής των συμβολαίων κατά την αγοραπωλησία ακινήτων.

Οι δικηγόροι χτες στη δεύτερη έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη βδομάδα δύο 24ωρες αποχές. Η πρώτη αποχή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, στις 8 του Μάη που θα συνοδεύεται με πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή. (Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ στην οδό Ακαδημίας).

Στο μεταξύ αύριο συνέρχεται στην Αθήνα εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία μεταξύ των άλλων θα καθορίσει και την ημερομηνία που θα πραγματοποιήσουν οι δικηγόροι τη δεύτερη 24ωρη αποχή. Κατά την ημέρα της δεύτερης 24ωρης αποχής, ο ΔΣΑ θα πραγματοποιήσει και νέα Γενική Συνέλευση των δικηγόρων της Αθήνας για να καθοριστεί η παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων του δικηγορικού σώματος.

Στη χτεσινή Γενική Συνέλευση οι δικηγόροι απέρριψαν και τη νέα συμβιβαστική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου για τα συμβόλαια, η οποία ήταν ελαφρώς βελτιωμένη από εκείνη του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ