Παρασκευή 4 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το Σχοινιά

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις οικολογικές επιπτώσεις από την κατασκευή Ολυμπιακών έργων.

Μετά την προχτεσινή διαδήλωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, η Επταμελής Γραμματεία του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

«Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης στο θέμα του κωπηλατοδρομίου και του υγρού στίβου - κανόε Σχοινιά, θέτει σε κίνδυνο και σε περιπέτειες την τέλεση των Ολυμπιακών αθλημάτων, ενώ δημιουργεί πολλά ερωτήματα όταν είναι γνωστό ότι υπάρχει πλήθος εναλλακτικών λύσεων. Θεωρούμε, προσθέτουν, ότι επείγει η ένταξη της περιοχής Σχοινιά στο σχέδιο "Natura 2000", ώστε η περιβαλλοντική διάσταση του προβλήματος να αναδειχτεί πλήρως. Θεωρούμε ακόμη ότι δεν πρέπει να τίθεται το εκβιαστικό δίλημμα ή Ολυμπιακά έργα και προστασία του περιβάλλοντος ή τίποτα. Τη λύση του προβλήματος θα δώσει ο διάλογος και η ένταξη της περιοχής σε περιοχή Natura».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ