Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Ο Παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά του
Ο Παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά του
Για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό (29 Νοέμβρη) το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, το ΚΚΕ αποτίνει φόρο τιμής στους αγωνιστές, στους εργαζόμενους, στους νέους και τις νέες, στις γυναίκες, στα παιδιά της Παλαιστίνης, που έδωσαν τη ζωή τους, αγωνιζόμενοι ενάντια στην ισραηλινή κατοχή που στηρίζεται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το ΚΚΕ στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, έχει πάρει αναρίθμητες πρωτοβουλίες στο μαζικό κίνημα, στη βουλή, στο ευρωκοινοβούλιο, σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο. Απαιτεί να καταργηθεί η στρατιωτική συμφωνία και συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ. Απορρίπτει το χαρακτηρισμό της λαϊκής πάλης ως "τρομοκρατίας", τη λογική των ίσων αποστάσεων από θύτη και θύμα, που προωθούν οι ιμπεριαλιστές και υιοθετείται από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, τη Σοσιαλιστική Διεθνή και δυνάμεις του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" (ΚΕΑ).

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη λαϊκή συμμαχία, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό για: Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτους - μέλους του ΟΗΕ. Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Να κατεδαφιστεί το απαράδεκτο τείχος. Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.

Ο αγώνας αυτός είναι αναπόσπαστο μέρος της πάλης όλων των λαών της περιοχής ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους, ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και κάθε μορφή καπιταλιστικής καταπίεσης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ