Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για τον αθλητισμό

Σήμερα στο ΚΥΒΕ Περιστερίου στις 6.30 μ.μ.

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τον αθλητισμό που έχουν ανάγκη οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα διοργανώνουν το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1). Για το θέμα θα μιλήσουν οι: Κώστας Μίσσας, ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων μπάσκετ, Αντώνης Καλκαβούρας, αθλητικός δημοσιογράφος, και Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο κάλεσμά τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «σήμερα η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη του, ενώ η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη. Οι αθλητικές υποδομές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ο αθλητισμός είναι βουτηγμένος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαμα για τα κέρδη. Μέσα από τον αθλητισμό, το σημερινό σύστημα καλλιεργεί τον ατομικισμό, "ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα". Δηλητηριάζει το μυαλό με τον αθλητισμό της ντόπας, των στημένων, του τζόγου, με το στείρο κυνήγι της "επίδοσης" για τους χορηγούς και τα κέρδη. Ολα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχεις ανάγκη».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθυνόμενοι προς τους νέους τους προτρέπουν να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση τονίζοντας: «Εχεις άλλη επιλογή. Σε καλούμε να συζητήσουμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ