Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΟΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ
Επέμβαση της ΕΕ στα εσωτερικά της Κούβας

Με επιστολή προς την Κ. Αστον, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ), ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας κατήγγειλε την παράνομη φυλάκιση των 4 Κουβανών πατριωτών, που εξακολουθούν για 15 χρόνια να παραμένουν άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, την επιθετικότητα της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια στο λαό της Κούβας.

Η Κ. Αστον, με επιστολή - απάντηση προς την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προκλητικά επιχειρεί να δικαιολογήσει τη φυλάκιση των Κουβανών πατριωτών, το οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ, την Κοινή Θέση της ΕΕ, την επέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας. Με κυνικό τρόπο επιβεβαιώνει την πολιτική της ιμπεριαλιστικής επέμβασης της ΕΕ ενάντια στην Κούβα, ομολογεί ότι η ΕΕ παρεμβαίνει ανοιχτά για την υπονόμευση των σοσιαλιστικών κατακτήσεων, δηλώνοντας ότι η ΕΕ «εξετάζει επί του παρόντος τρόπους για να βοηθήσει τη διαδικασία μεταρρύθμισης στην Κούβα».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει αλληλεγγύη στο λαό της Κούβας, απαιτώντας την αποφυλάκιση των 4 Κουβανών πατριωτών, την κατάργηση του οικονομικού εμπάργκο των ΗΠΑ και της απαράδεκτης Κοινής Θέσης της ΕΕ κατά της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ