Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Πιτσιρικάδες... πίσω από την κάμερα!

«Ίσως Υπάρχει Ελπίδα», 1o Λύκειο Πύργου
«Ίσως Υπάρχει Ελπίδα», 1o Λύκειο Πύργου
Αρχισαν την Πέμπτη, οι προβολές ταινιών που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι από επτά έως είκοσι ετών στο πρόγραμμα της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας - Camera Zizanio που «τρέχει» στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Στην «Camera Zizanio» θα προβληθούν συνολικά 365 ταινίες. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα παίρνουν μέρος 150 ταινίες απ' όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες (Ευρωπαϊκό Τμήμα) και 185 ταινίες από 147 σχολεία της Ελλάδας (Ελληνικό Τμήμα). Στο Διεθνές Πανόραμα και σε ειδικές προβολές θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού άλλες 30 ταινίες από διάφορες χώρες.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio Νίκος Θεοδοσίου, μιλώντας για το μεγάλο ενδιαφέρον από μαθητές της Ηλείας τόνισε ότι «το μικρόβιο της δημιουργίας, που "διασπείρει" συστηματικά στο νομό Ηλείας εδώ και 16 χρόνια το Φεστιβάλ Ολυμπίας, κατέληξε σε "επιδημία". Φέτος, συγκεντρώνοντας τις αιτήσεις στην Camera Zizanio διαπιστώσαμε ότι οι συμμετοχές από την περιοχή έφτασαν σε αριθμό ρεκόρ. Δέκα ταινίες από σχολεία του Πύργου, Σκουροχωρίου, Δουνέικων, Ανδραβίδας!».

Πρόκειται για τις ταινίες: «Η περιπέτεια του Κώστα του Πιγκουίνου» 1ο Γυμνάσιο Πύργου, «Σκουληκοϊστορία» 1ο Γυμνάσιο Πύργου, «Σαν το σκύλο με τη γάτα» 1ο Γυμνάσιο Πύργου, «Ο Καραγκιόζης μπόγιας» 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, «Η ΚοκκινοΚΑΚΟσκουφίτσα που έγινε ΚοκκινοΚΑΛΟσκουφίτσα» Δημοτικό σχολείο Δουνέικων, «Ανακύκλωση μπαταριών» Δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου, «Αστεγος κατά... λάθος!» 1ο Γυμνάσιο Πύργου, «Μη γίνεσαι συνεργός στο έγκλημα» ΓΕΛ Ανδραβίδας, «Ισως Υπάρχει Ελπίδα» 1o Λύκειο Πύργου, «Η Ελπίδα χαμένη στον Κυβερνοχώρο» ΓΕΛ Ανδραβίδας.

Επιπλέον, θα προβληθούν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ταινίες που δημιουργήθηκαν από τα «Ζιζάνια» που συμμετείχαν στο πολυεθνικό εργαστήριο «Ζουμ στην Ευρώπη και την Ασία» που πραγματοποιήθηκε στο Μάκο της Ουγγαρίας τον Αύγουστο που πέρασε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ