Σάββατο 30 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Συγκρούσεις στη Βεγγάζη

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Σποραδικές συγκρούσεις σημειώνονταν, εκ νέου, χτες στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, όπου την Πέμπτη έληξε η τριήμερη γενική απεργία που κηρύχθηκε την Τρίτη με βασικό αίτημα την απομάκρυνση από την πόλη των ενόπλων παραστρατιωτικών. Αλλοι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν, χτες, σε επίθεση ενόπλων της ακραίας ισλαμιστικής «Ανσάρ αλ Σαρία» σε ένα από τα πολλά σημεία ελέγχου που ο στρατός έχει αναπτύξει στην πόλη από την περασμένη Δευτέρα ενώ την Πέμπτη ο απολογισμός ανάλογων επιθέσεων ήταν τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες.

Το συνεχόμενο χάος επικρατεί στη χώρα εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης των παραστρατιωτικών, το οποίο, από τον Ιούλιο και μετά, έχει εκδηλωθεί και με τη μορφή καταλήψεων των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων από ενόπλους.

Σε εκατόμβη νεκρών εξελίχθηκε, τελικά και η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης σε αποθήκη πυρομαχικών για τεθωρακισμένα στην πόλη Μπάρεκ αλ Σάτι (περίπου 650 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας). Ο τελευταίος απολογισμός αναφέρει τουλάχιστον 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για τις συνθήκες της έκρηξης καθώς μαρτυρίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ανέφεραν ότι συνέβη ενώ κάτοικοι προσπαθούσαν να απομακρύνουν από την αποθήκη βλήματα και καλώδια προκειμένου να τα μεταπουλήσουν, ενώ πηγές του στρατού υπονοούσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ