Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα τα Μουσικά Σχολεία

Σε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη Πέμπτη 5 Δεκέμβρη η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και οι μαθητές τους, με αιχμή τα ζητήματα των εκπαιδευτικών κενών, την ανάγκη για λύση στο πρόβλημα μεταφοράς και σίτισης των μαθητών τους. Στην Αθήνα, εκείνη την ημέρα στις 11 το μεσημέρι, διοργανώνεται συγκέντρωση και μουσική διαμαρτυρία στο υπουργείο Παιδείας, ενώ κατά τόπους κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στις πόλεις όπου υπάρχουν τέτοια σχολεία.

Την κινητοποίηση στηρίζει η ΑΣΓΜΕ καλώντας παράλληλα τις Ομοσπονδίες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, να οργανώσουν αγώνες σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, να πάρουν πρωτοβουλίες και να καλέσουν σε συμμέτοχη τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, τα 15μελη και τους μαθητές, διεκδικώντας κάλυψη των χιλιάδων κενών εκπαιδευτικών στα ολοήμερα δημοτικά, στην ειδική αγωγή, στις ειδικότητες, σε βοηθητικό προσωπικό, κενά σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ στους τομείς που καταργήθηκαν και όχι μόνο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΑΣΓΜΕ, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε την περασμένη Δευτέρα με την ΟΛΜΕ κάλεσε την Ομοσπονδία και τις ΕΛΜΕ να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον αγώνα των μαθητών και γονιών των μουσικών σχολείων (στάσεις εργασίας, μη εγγραφή απουσιών και οικονομική στήριξη των σχολείων από την περιφέρεια). Στην ίδια σύσκεψη, συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, ειδικά στις περιπτώσεις των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, Ειδικής Αγωγής, Μουσικά - Καλλιτεχνικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ