Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Στιγμιότυπο από την προσυγκέντρωση στο σταθμό Νερατζιώτισσα
Στιγμιότυπο από την προσυγκέντρωση στο σταθμό Νερατζιώτισσα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής και Νηπιαγωγών και Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, διαμαρτυρόμενοι για την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, η οποία βάζει όλο και περισσότερα εμπόδια στις σπουδές και στη λειτουργία των Πανεπιστημίων. Η ανεπαρκής χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, τα εκρηκτικά προβλήματα σε σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, βιβλία, αναλώσιμα, οι ελλείψεις καθηγητών είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που «γέννησαν» τη χτεσινή κινητοποίηση. Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ προγραμματίζουν:

- Σήμερα μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα λεωφορεία, διεκδικώντας δωρεάν μετακινήσεις για όλους.

- Αύριο, Παρασκευή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο σταθμό Αγ. Ελευθερίου και κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ (το φορέα που διαχειρίζεται τις Εστίες) για τα οξυμένα προβλήματα των Εστιών, διεκδικώντας να γίνει το ξενοδοχείο «La Mirage» Φοιτητική Εστία.

Παρά τις προσπάθειες των συγκεντρωμένων να συναντηθούν χτες με εκπρόσωπο του υπουργείου κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Σε κλιμάκωση του αγώνα κάλεσε τους φοιτητές ο Νίκος Αξυπολιτίδης, μέλος της Γραμματείας του ΜΑΣ, ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα διοικητικοί υπάλληλοι με τον υπουργό Παιδείας υπογράμμισε ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός, οι απολύσεις προαποφασισμένες.

και στο υπουργείο Παιδείας
και στο υπουργείο Παιδείας
«Τα προβλήματα στην εκπαίδευση είναι εκρηκτικά. Οι φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν για σίτιση, στέγαση, βιβλία, αναλώσιμα, μετακινήσεις, ενώ η κατάσταση χειροτερεύει καθώς 150.000 φοιτητές μένουν χωρίς επίδομα θέρμανσης, οι Εστίες βάζουν νοίκια, αφήνονται να ρημάζουν, τα δωμάτια δεν αρκούν "ούτε για ζήτω", λέσχες σίτισης ιδιωτικοποιούνται ή κλείνουν. Οι δαπάνες για την Παιδεία μειώνονται περαιτέρω, πολλές σχολές αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου 42 μαθήματα δε διδάσκονται, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να χάνουν το εξάμηνό τους. Η πολιτική που ακολουθείται μετατρέπει τις σχολές σε επιχειρήσεις και τους φοιτητές σε πελάτες που θα αποκτήσουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και θα κυνηγάνε μια ζωή πιστοποιητικά και καταρτίσεις», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετικό κάλεσμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ