Κυριακή 24 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από ποια σκοπιά;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αντίθετος με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Φάρμακο. Από ποια όμως σκοπιά; Διευκρινίζει η «Αυγή»:

«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει το αυτονόητο, ότι η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, η οποία και μέσα στην κρίση δείχνει δυναμισμό και πραγματοποιεί εξαγωγές, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την αντιμετώπιση των τεράστιων υγειονομικών κενών που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική».

Από τη σκοπιά λοιπόν της «εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας» (καπιταλιστικής) σε αντίθεση με τις πολυεθνικές του φαρμάκου. Με τον εγχώριο δηλαδή καπιταλιστή ενάντια στον πολυεθνικό. Αλλά αυτών τα συμφέροντα προάγει και η κυβέρνηση.

Ομως η αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας για την παραγωγή φθηνού φαρμάκου με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες προϋποθέτει ότι στη φαρμακοβιομηχανία δε θα κάνουν κουμάντο ούτε οι «πολυεθνικοί» ούτε οι «εγχώριοι» καπιταλιστές, θα είναι λαϊκή εργατική ιδιοκτησία ενταγμένη στον Κεντρικό Σχεδιασμό της κοινωνικοποιημένης παραγωγής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ