Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλές για κατασχέσεις για χρέη στον ΟΓΑ

Σε άμεση ρύθμιση των ασφαλιστικών τους εισφορών προς τον ΟΓΑ καλεί τους ασφαλισμένους η διοίκηση του Ταμείου, υπό την απειλή ακόμη και της κατάσχεσης περιουσίας. Συγκεκριμένα, καλεί τους οφειλέτες μέχρι τις 29/11, είτε να εξοφλήσουν τις οφειλές τους, είτε να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης. Οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές οφειλές, άνω των 5.000 ευρώ, που δεν θα εξοφληθούν ή δεν θα ενταχθούν σε σχετική ρύθμιση, θα διαβιβαστούν από 1η Γενάρη 2014 στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) «γεγονός που σημαίνει ότι θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία είσπραξής τους», όπως αναφέρεται. Με μια κουβέντα, το σαφάρι των κατασχέσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση, εντείνεται.

Η παραπάνω διαδικασία, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, μικρούς ΕΒΕ, ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ). Σε αυτήν την κατεύθυνση, η κυβέρνηση έθεσε σε λειτουργία από 1η Νοέμβρη το ΚΕΑΟ, που αναλαμβάνει το «κυνήγι» κατά των οφειλετών για χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση, σκόπιμα «τσουβαλιάζει» τον μικρομεσαίο, που αδυνατεί να καταβάλλει τις εισφορές του, με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που παρακρατούν και δεν αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες δεν τους ανήκουν, ύψους δεκάδων και σε ορισμένες περιπτώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ετσι, ανήμποροι επαγγελματοβιοτέχτες και αγρότες, οι οποίοι εξαιτίας της κρίσης και της αντιλαϊκής διαχείρισης δεν μπορούν να καταβάλλουν ούτε τις δικές τους ασφαλιστικές εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κινδυνεύουν μέχρι και με κατάσχεση της όποιας περιουσίας τους έχει απομείνει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ