Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Εκδήλωση για το δικαίωμα στον Αθλητισμό

Το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες τους για το δικαίωμα στον Αθλητισμό, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνουν μια εκδήλωση, με θέμα «Αγωνίσου! Κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου»!

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (οδός Εθνάρχου Μακαρίου 1). Θα μιλήσουν οι: Κώστας Μίσσας, ομοσπονδιακός προπονητής εθνικών ομάδων μπάσκετ, Αντώνης Καλκαβούρας, αθλητικός δημοσιογράφος και Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση για την εκδήλωση, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, απευθυνόμενοι σε κάθε νέο και νέα σημειώνουν:

«Εσύ που ασχολείσαι με τον αθλητισμό μέσα στους συλλόγους και στα σωματεία, στα λιγοστά γήπεδα της γειτονιάς, ξέρεις από πρώτο χέρι ότι:

- η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη του.

- η Φυσική Αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη.

- οι αθλητικές υποδομές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

- ο Αθλητισμός είναι βουτηγμένος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαμα για τα κέρδη.

Σκέψου!

Μέσα από τον αθλητισμό, το σημερινό σύστημα καλλιεργεί τον ατομικισμό, "ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα". Δηλητηριάζει το μυαλό σου με τον αθλητισμό της ντόπας, των στημένων, του τζόγου, με το στείρο κυνήγι της "επίδοσης" για τους χορηγούς και τα κέρδη.

Ολα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχεις ανάγκη. Με τον αθλητισμό που σε θέλει πρωταγωνιστή στο γήπεδο, που σου διασφαλίζει δωρεάν τις υποδομές και τα μέσα (σύγχρονη και ασφαλή γήπεδα, επιστημονική στήριξη, απαραίτητο προσωπικό, γιατρούς - γυμναστές). Με τον αθλητισμό της άμιλλας και της συλλογικότητας, που έχει ως στόχο όλοι οι νέοι να συμμετέχουν συστηματικά σε σωματικές δραστηριότητες, να αξιοποιούν την κλίση και το ταλέντο τους.

Μη συμβιβάζεσαι με αυτήν την κατάσταση!

Εχεις άλλη επιλογή!

Μέσα στο σχολείο να αγωνιστείς για να αναπτυχθεί η Φυσική Αγωγή, να αυξηθούν οι ώρες στο σχολικό πρόγραμμα, να προσληφθούν γυμναστές, να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός.

Να γραφτείς σε σωματεία και συλλόγους σε προγράμματα των δήμων και να διεκδικήσεις: Χρηματοδότηση από το κράτος, κατάργηση των συνδρομών και των εισιτηρίων στα δημοτικά γυμναστήρια. Η αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια έχουν καταντήσει την ενασχόληση με ένα άθλημα πολυτέλεια.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε καλούμε να συζητήσουμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάδειξη του δικαιώματος στον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή(2017-07-30 00:00:00.0)
Πάλεψε για να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει(2017-06-10 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Αθλητισμό(2014-12-02 00:00:00.0)
Δράσεις και εκδηλώσεις για τον Αθλητισμό(2014-09-05 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στο αθλητικό τουρνουά(2013-12-05 00:00:00.0)
Σχετικά με μερικά επείγοντα αθλητικά ζητήματα(2000-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ